Πιλάβιος: Πιο αυστηρές οι ποινές για την αθλητική βία

Τη συνεργασία μεταξύ των αθλητικών φορέων, της Αστυνομίας και των ΠΑΕ έθεσε ως “κλειδί” για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.


Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου άνοιξε τις διαδικασίες του σεμιναρίου με θέμα «Ασφάλεια και Προστασία σε Αγώνες Ποδοσφαίρου», το οποίο διεξήχθη στην Αθήνα με οργανωτική ευθύνη της Σούπερ Λίγκας και υπό την αιγίδα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων (EPFL).

"Αυτό το καρκίνωμα πληγώνει το αγαπημένο μας άθλημα και αναγκαστήκαμε να αναγάγουμε το ζήτημα της βίας στα γήπεδα σε ύψιστη προτεραιότητά μας.

Ανάμεσα στις προτάσεις μας συγκαταλέγεται και η αυστηροποίηση των ποινών σε οπαδούς με παραβατική συμπεριφορά. Ωστόσο, αποτελεί πεποίθησή μας ότι αν θέλουμε να εκλείψει το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα θα πρέπει πρωτίστως να επικεντρωθούμε σε μέτρα πρόληψης.

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι η«συνεργασία. Η συνεργασία όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο είναι επιτακτική όπως αποδεικνύεται κι από το σημερινό σεμινάριο. ΕΠΟ, Πολιτεία, ΠΑΕ, Σούπερ Λίγκα, ΜΜΕ, όλοι μας έχουμε καθήκον να βάλουμε το καλό του ποδοσφαίρου πριν και πάνω από όποιο προσωπικό μας συμφέρον", ήταν τα λόγια του κ. Πιλάβιου.


Από την πλευρά τους, οι ξένοι προσκεκλημένοι τόνισαν ότι πρέπει να μειωθεί ο ρόλος της αστυνομίας και να δοθούν αρμοδιότητες στις εταιρίες security, που στο κάτω κάτω επιβαρύνουν οικονομικά μόνο το σύλλογο και όχι την Πολιτεία.
Ακόμα, όπως τόνισε ο Κρις Ουάλι, υπεύθυνος ασφαλείας των σταδίων της Αγγλίας, παρουσίασε ως παράδειγμα προς μίμηση στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης που έχει εγκαταστήσει η Τσέλσι στο “Στάνφορντ Μπριτζ”, που επιτρέπει να φαίνονται οι κινήσεις όλων ανεξαιρέτως των οπαδών κατά τη διάρκεια του αγώνα.
e-net.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ