Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται κύμα ψύχους


Έρχεται κύμα ψύχους


Από την περασμένη εβδομάδα το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ έχει ενημερώσει για το κύμα ψύχους -πολικής προέλευσης- που αναμένεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στην χώρα μας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11-12/12. Στην Ηλεία περιμένουμε ήλιο με "δόντια". 

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι της τάξης τουλάχιστον των 15 βαθμών Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα καισε πεδινές περιοχές της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και νησιωτικές περιοχές του βορείου Αιγαίου. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις 8 έως τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν θα συνδιαστεί υετός και χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι δεν φαίνεται να μας απασχολούν χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με παράλληλη, βίαιη, πτώση της θερμοκρασίας. Γρήγορα μεχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καθαρίσει.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο δεν αποκλείεται να προλάβουν οι πολύ ανατολικές ημιορεινές - ορεινές περιοχές του νομού να δουν ασθενή χιονόπτωση, πολύ πρόσκαιρα όμως. Γρήγορα ο καιρός θα καθαρίσει και θα επικρατήσουν παγεροί βοριάδες.

Λιακάδα θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου, ήλιος όμως με "δόντια", με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά στα ορεινά-ημιορεινά τους +2 με +3 βαθμούς Κελσίου, μέγιστες τιμές, και στα πεδινά τους +6°C με +7°C.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός, τοπικά ισχυρός, με την θερμοκρασία να πέφτει στους -3°C με -4°C στα ημιορεινά - ορεινά (στην ορεινή Αρχ.Ολυμπία, περιοχή Λαμπείας -5°C με -6°C), ενώ στις γνωστές πεδινές περιοχές που ευνοούνται από θερμοκρασιακή αναστροφή (Πηνεία, Ωλένη, Ολυμπία, Κρέστενα), αν οι συνθήκες το επιτρέψουν -ξαστεριά και νηνεμία-,  ενδεχομένως, τοπικά, νωρίς το πρωί το θερμόμετρο να πέσει στους -2°C ή και ακόμα χαμηλότερα.

Λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων η αίσθηση του ψύχους το Σάββατο θα είναι πιο έντονη σε σχέση με τις ενδείξεις των θερμομέτρων.

Για την εξέλιξη της ψυχρής εισβολής θα σας ενημερώνουμε συνεχώς με νεότερα στοιχεία.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...