Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Φαινόμενα ανεξήγητα στον 20ο αιώνα

Τα Belmez πρόσωπα που έχουν γίνει διάσημα και έχουν περιγραφεί από όσους ασχολούνται με την... παραψυχολογία, είναι χωρίς αμφιβολία τα σημαντικότερα παραφυσικά φαινόμενα στον 20ο αιώνα.

Το 1971, στο μικρό ισπανικό χωριό Belmez, η Μariα Pereira δήλωσε, πως ένα ανθρώπινο πρόσωπο εμφανίστηκε στο τσιμεντένιο πάτωμα της κουζίνας της.

Με ένα τσεκούρι κατέστρεψε το τσιμεντένιο πάτωμα και το αντικατέστησε με καινούριο.
Ένα νέο πρόσωπο εμφανίστηκε αμέσως, στην ίδια θέση.

Όλο και περισσότερα πρόσωπα συνέχισαν να εμφανίζονται στο πάτωμα της κουζίνας της Maria Pereira, προσελκύοντας χιλιάδες περίεργους επισκέπτες κάθε ημέρα, προκειμένου να διαπιστώσουν με τα μάτια τους, το φαινόμενο.
 
Τα πρόσωπα έδειχναν άτομα διαφορετικής ηλικίας και από τα δύο γένη. Το σπίτι είχε χτιστεί περίπου το 1830, και η επίσημη εκδοχή αναφέρει, πως από κάτω υπήρξε ένα νεκροταφείο που χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Ισπανούς μουσουλμάνους και στη συνέχεια από τους Χριστιανούς του Μεσαίωνα.

Η Maria Pereira άραγε είχε κάποια συμμετοχή σε αυτό; Ζωγράφισε μήπως τα πρόσωπα;

Σε αυτή την περίπτωση, δεν ωφελήθηκε ποτέ οικονομικά από όλη αυτή την ιστορία. Έζησε μιαν απλή ζωή σε εκείνο το σπίτι και πέθανε τελικά το 2004.

Το σπίτι στη συνέχεια άλλαξε χέρι, πουλήθηκε.

Οι επιστήμονες της παραψυχολογίας θεωρούν πως πέραν της εμφάνισης των πνευμάτων στο πάτωμα, εμφανίστηκαν στο σημείο και με την λεγόμενη τηλεκινησία.

Προφανώς, η αλλαγή στις εκφράσεις στα πρόσωπα κατά την εμφάνισή τους, είχαν να κάνουν, με την αλλαγή της διάθεσης της Maria Pereira…

Ωστόσο οι σκεπτικιστές επισημαίνουν, πως είναι δυνατόν να αναλυθούν οι μοριακές αλλαγές που μεταβάλλουν τις εκφράσεις και μιλούν για μια πλαστή
ανθρώπινη παρέμβαση.

Πολλοί θεωρούν ότι τα «έργα ζωγραφικής» δημιουργήθηκαν πραγματικά από το γιο της Maria Pereira τον Diego Pereira.


 


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...