Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Απολύσεις και στις Ενοπλες Δυνάμεις!

Απολύσεις και στις Ενοπλες Δυνάμεις!
Παράθυρο εξόδου από τις Ενοπλες Δυνάμεις για χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες που δεν έχουν ακόμα μονιμοποιηθεί ανοίγει η νέα δομή που σχεδιάζεται από την πολιτική ηγεσία στο Πεντάγωνο και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτoνται, οδηγεί στην μείωση της οροφής του ένστολου προσωπικού κατά 20.000 άτομα.

Το μεγάλο πρόβλημα συνίσταται στον Στρατό Ξηράς, καθώς ούτως ή άλλως το Ναυτικό και η Αεροπορία έχουν πολύ μικρότερο αριθμό υπηρετούντων. Αυτήν την στιγμή η οροφή στον στρατό ξηράς είναι 93.000, ενώ τα μόνιμα στελέχη, οι επαγγελματίες οπλίτες αλλά και οι στρατιώτες που υπηρετούν σήμερα ανέρχονται σε 88.000 άτομα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας έχει ζητήσει από τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο να μειωθεί η οροφή του υπηρετούντος προσωπικού κατά 20.000 άτομα και να φτάσει στα 73.000 άτομα, κάτι που σημαίνει άμεσες απολύσεις περίπου 15.000 ατόμων, κυρίως των 11.300 EΠΟΠ που δεν είναι μόνιμοι όπως και των άλλων 4.000 επαγγελματιών σε Ναυτικό και Αεροπορία, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Στην πρόταση αυτή αντιδρούν πάντως σθεναρά οι στρατηγοί, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό ΓΕΣ. «Με οροφή 73.000 αντί για 93.000 είναι αυτονόητο ότι μειώνονται και οι απαιτήσεις σε στελεχιακό δυναμικό», επισήμανε αξιωματικός του Πενταγώνου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που επέλεξε να αναδείξει αυτό το θέμα ως πρώτο στο φύλλο της Δευτέρας.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...