Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Βλαγκούλης: “Η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών

Βλαγκούλης: “Η κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών”
Συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων τους δήλωσε μεταξύ άλλων ο πολιτευτής Θόδωρος Βλαγκούλης της Ν.Δ. σε συνάντηση που είχε...
...χθές με αγρότες και αγροτοσυνεταιριστικά στελέχη του νομού.

Αναφερόμενος στα ζωτικά προβλήματα των Αγροτών ο κ. Βλαγκούλης τόνισε  ότι αυτά είναι θεσμικά και οικονομικά και ότι τα αιτήματα των Αγροτών όπως την άμεση πληρωμή όλων των επιδοτήσεων, εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, αντικειμενικές εκτιμήσεις για ζημιές από φυσικές καταστροφές στα αγροτικά προϊόντα  όπως τις πρόσφατες στις πατατοκαλλιέργειες –πλήρεις και έγκαιρες  αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – μείωση του κόστους παραγωγής  - πάγωμα χρεών κλπ, είναι καθ’ όλα δίκαια και πρέπει η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην πράξη και να μη περιορίζεται σε απλά λόγια και αόριστες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις  μέσα από διάλογο για να δείξει απλά ότι είναι υπέρ των διαλόγων.

Αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης στις αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων κυρίως από τρίτες χώρες και στη συνέχεια ελληνοποιούνται  και διοχετεύονται  στην αγορά ως εγχώρια προϊόντα από κερδοσκόπους επιτήδειους εξαπατώντας  τους καταναλωτές, και μπροστά σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση και αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες έχουν καταστεί απλοί θεατές.

Τόνισε ακόμη πως θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να πάψει να αντιπολιτεύεται την ΝΔ και να λειτουργήσει ως κυβέρνηση του τόπου καταθέτοντας επιτέλους στον Ελληνικό Λαό – τους Γεωργούς και Κτηνοτρόφους το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα – αν έχει – για τον Αγροτικό Τομέα.

Κλείνοντας ο κ. Βλαγκούλης δεν παρέλειψε να αναφέρει πως στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι Αγρότες τα προηγούμενα χρόνια ένοιωσαν στην πράξη την αμέριστη υποστήριξη των κυβερνήσεων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τόσο σε θεσμικά όσο και οικονομικά μέτρα , ακόμη και σήμερα η ΝΔ με την ηγεσία του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στηρίζει στην πράξη τον δίκαιο αγώνα και τις  διεκδικήσεις  των Αγροτών.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...