Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Κόβονται έως δύο μισθοί τον χρόνο!

Έχουμε μάθει  να ζούμε με πολλά δεινά, ελέω κρίσης και Μνημονίου, και τώρα φαίνεται πως πρέπει να αρχίζουμε να συνηθίζουμε και στην ιδέα της “επιχειρησιακής σύμβασης ειδικών συνθηκών”...
η οποία συνεπάγεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, περικοπές αποδοχών κατά 12% σε σχέση με τις ισχύουσες.

Τι συνεπάγεται  για τους εργαζόμενους η ρύθμιση  που αναμένεται να συμπεριληφθεί,  στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, σε περίπτωση εφαρμογής  της επιχειρησιακής σύμβασης ειδικών συνθηκών έναντι των κλαδικών συμβάσεων;

Ουσιαστικά, απώλειες αποδοχών που αντιστοιχούν έως και  σε δύο μισθούς τον χρόνο! 

Πιο συγκεκριμένα:

-  Οι εμποροϋπάλληλοι  από τα 903 ευρώ της κλαδικής  θα πάρουν 795, δηλαδή θα έχουν  μείωση 108 ευρώ το μήνα και 1512 το χρόνο.

- Οι υπάλληλοι ακτοπλοϊκών εταιρειών από τα 1270 ευρώ θα πάρουν 1118 ευρώ το μήνα, ήτοι μείωση 152 ευρώ το μήνα και 2128 το χρόνο.

-  Οι τραπεζικοί από τα 1000 ευρώ θα πάρουν 880 ευρώ το μήνα, δηλαδή θα χάσουν 120 ευρώ τον μήνα και ετησίως 1680 ευρώ.

Οι εξελίξεις  περί τις επιχειρησιακές συμβάσεις  και οι επαφές που είχε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος με τους εργοδότες προκάλεσαν εντάσεις το Σάββατο, στη διάρκεια της συνεδρίασης  του προεδρείου της Συνομοσπονδίας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ Βαγγέλης Μπουζούλας και της Αυτόνομης Παρέμβασης Γιώργος Γαβρίλης. 

Ο κ. Παναγόπουλος, πάντως, επανέλαβε τη θέση του ότι δεν έχει προκύψει συμφωνία με τους εργοδότες παρά μόνο για το θέμα της «επέκτασης» των συμβάσεων και στις επιχειρήσεις που δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά. 

Οι επιχειρησιακές συμβάσεις, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, με χαμηλότερες αμοιβές, μπορούν να υπογράφονται μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύουν να χαθούν θέσεις εργασίας.





24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...