Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σε διεθνές συνέδριο η επιδημιολογική μελέτη για το Αλτσχάιμερ

Από το δήμο Ιλίου

Στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ομοσπονδίας (WPA), το οποίο διοργανώνεται το Σεπτέμβριο του 2011
στο Μπουένος Άιρες, θα παρουσιαστεί η εργασία της επιδημιολογικής μελέτης του Δήμου Ιλίου για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Την εργασία θα παρουσιάσει ο Dr. Νίκος Δέγλερης, Νευρολόγος-Ψυχίατρος του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου Πειραιά, το οποίο συνεργάστηκε με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιδημιολογικής μελέτης.

Το Αλτσχάιμερ μπορεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, υπάρχει ωστόσο μεγάλη πρόοδος σε φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις καθώς και δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης, στοιχεία που δείχνουν το δρόμο για την πρόληψη και τη δημιουργία υποστηρικτικών δομών.

Ο Δήμος Ιλίου έχει ξεκινήσει από το 2009 την εν λόγω Επιδημιολογική Μελέτη για ανίχνευση διαταραχών μνήμης ή διάθεσης σε άτομα άνω των 65 ετών.

Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων φάσεων της μελέτης αυτής έχουν ήδη ανακοινωθεί στο επιστημονικό και το ενδιαφερόμενο ευρύ κοινό, μέσα από δύο ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Ιλίου το Σεπτέμβριο του 2009 και του 2010, σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου Αθηνών και το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Πειραιά.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...