Μοσχάρι με πεκορίνο

Mosxari-me-pekorino

Συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ. 

Υλικά


  • 1½ κιλό μοσχάρι
  • 400 γραμμ. τυρί πεκορίνο (ιταλικό)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
 
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το τσιγαρίζουμε.

Ρίχνουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι το τυρί το οποίο είναι κομμένο σε μεγάλους κύβους.

Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας απαλά.

Το τυρί θα πάρει χρώμα και σχεδόν θα διαλυθεί, έτσι πρέπει να γίνει.

Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό χλιαρό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Από την Μάτα Μαλτέζου, Πειραιάς


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ