Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κάνναβις η χειμερινή!


Κάνναβις η χειμερινή!
Kάπως έτσι θα πρέπει να ονομάζεται η ποικιλία της φυτείας που ανακάλυψαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στη Γλύφα του Βαρθολομιού. Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, είναι η πρώτη φορά που μέσα στην καρδιά του χειμώνα εντοπίζεται...
... τέτοια καλλιέργεια χασίς στην Ηλεία, που μάλιστα είναι μια διαφορετική «ποικιλία» από αυτή που συνηθίζεται.

Οι αρχές είχαν από καιρό τις πληροφορίες τους για μια φυτεία στο δάσος κοντά στη θάλασσα και πριν λίγες ημέρες, στις 5 Ιανουαρίου, αποφάσισαν να κάνουν το «ντου». 
Έστησαν «καραούλι» μήπως και φανεί κάποιος από τους καλλιεργητές, αλλά μάταια.

Αφού δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να μπουν στη φυτεία την Πέμπτη. Εκεί εντυπωσιάστηκαν τόσο από το επίπεδο της οργάνωσης των καλλιεργητών, όσο και από τη νέα «μίνι» ποικιλία που εντόπισαν. Ουσιαστικά βρήκαν ένα θερμοκήπιο χασίς μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης 80 τ.μ.

Τα μεγαλύτερα από τα φυτά έφταναν τους 50 έως 80 πόντους και αυτά ήταν τα πλήρους ωρίμανσης, έτοιμα για συγκομιδή, σε διάταξη τεσσάρων σειρών. Από τα 219 φυτά κάνναβης τα 98 ήταν τα μεγαλωμένα και τα 121 με ύψος 20 έως 30 εκατοστά, όλα καλυμμένα με νάιλον.

Οι καλλιεργητές είχαν φτιάξει δεξαμενές για να συγκεντρώνονται τα νερά της βροχής και να ποτίζεται με σταγονίδια η φυτεία! Τα φυτά ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

σ.σ. Αν αρχίσουμε να παράγουμε χασίς πρώιμο και όψιμο σαν το καρπούζι, τότε τα πιάσαμε τα λεφτά μας...
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...