Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Στο σκαμνί η Ελλάδα για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης ΔΕΚΟ


Tην παραπομπή της Ελλάδας στο ευρωδικαστήριο αποφάσισε η Ε.Ε...
καθώς δεν έχει τροποποιήσει το νόμο που επιτρέπει σε ιδιώτες να αποκτούν μόλις το 20% εταιρειών «στρατηγικής σημασίας» του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την Ε.Ε. η νομοθετική διάταξη που υπάρχει στην Ελλάδα, περιορίζει την ικανότητα των πολιτών να αποκτούν μετοχές πάνω από 20% των παραπάνω εταιρειών (και κατά συνέπεια να συμμετέχουν στις αποφάσεις) εάν πρώτα δεν έχουν πάρει την έγκριση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων .

Η Ε.Ε. υποστηρίζει πως αυτή η διάταξη αντιτίθεται με την αρχή της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου και είχε στείλει σχετική έκθεση στην Ελλάδα από το Νοέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, με αυτόν τον τρόπο αποτρέπονται μελλοντικοί επενδυτές από τη συμμετοχή τους στις εταιρείες ενώ επίσης τα κριτήρια με τα οποία η επιτροπή αποκρατικοποιήσεων αποφασίζει δεν είναι διαφανή.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...