Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μισθοί εργαζομένων σε κατήφορο με άγνωστη κατάληξη!!

Μισθοί εργαζομένων σε κατήφορο με άγνωστη κατάληξη
Εναν κατήφορο µε άγνωστη κατάληξη έχουν πάρει οι µισθοί των Ελλήνων και η Τράπεζα της Ελλάδος υπολογίζει ότι οι πραγµατικές απώλειες στις µέσες αποδοχέςτη διετία 2010-2011 θαφτάσουν περίπου το 15%.


Ειδικότερα, οι πραγµατικές µέσες αποδοχές µειώθηκανκατά 9% το 2010 και προβλέπεται να µειωθούν άλλο 4,8%το 2011, ενώ «µπορεί να σταθεροποιηθούν το 2012», όπως αναφέρεται στηνέκθεση της τράπεζας, την οποία υπέβαλε χθες στη Βουλή ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος.

Παράλληλα, η τράπεζα εκτιµά ότι η µείωση του ΑΕΠ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει κατά τι την επίσηµη κυβερνητική πρόβλεψη για -3% το 2011. Κάτι που είναι µάλλον βέβαιο µετά τη γνωστοποίηση των τελευταίων στοιχείων, χθες, από την ΕΛΣΤΑΤ για κατάρρευση του ΑΕΠ το τελευταίο τρίµηνο του 2010 (-6,6%). Αλλωστε, η έκθεση αναφέρεται σε µείωση επενδύσεων πλέον του 18%το 2010, κάτι που σηµαίνει, όπως επισηµαίνεται, ότι έχουν περιοριστεί αισθητά οι παραγωγικές δυνατότητες και άρα ο δυνητικός ρυθµός ανάπτυξης της χώρας.

Το δυσοίωνο σκηνικό συµπληρώνουν τα στοιχεία για τη φτώχεια. Σύµφωνα µετην έκθεση, το ποσοστό διατηρείται επίµονα γύρω στο 20%, αλλά διαχρονικά αυξάνεται όλο και περισσότερο ο αριθµός των νέων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας.

Ο Κ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ζητά την εφαρµογή «σαρωτικών διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων», µεταξύ των άλλων και κλείσιµο κάποιων µη αναγκαίων ∆ΕΚΟ, ενώ υποστηρίζει την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων «στην οποία µπορεί να συµβάλει η αξιόπιστη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του ∆ηµοσίου και η αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της τελευταίας».

Επίσης, τάσσεται υπέρ του Μνηµονίου λέγοντας ότι απέτρεψε την κατάρρευση και τονίζει ότι τα µέτρα δεν τα έχει επιβάλει το Μνηµόνιο αλλά η αντικειµενική κατάσταση τηςοικονοµίας. Σε µέρος της κοινωνίας, σηµειώνει ο κ. Προβόπουλος, επιβιώνουν ακόµη και σήµερα ψευδαισθήσεις ότι η κατάσταση θα µπορούσε να συνεχιστεί επ’ άπειρον χωρίς καµιά αλλαγή. Το κλίµα αυ τό πρέπει να αλλάξει.

Εξάλλου, ζητά να αντιµετωπιστούν αποτελεσµατικά τα φαινόµενα άρνησης που προκαλούν ρήγµα στο κράτος δικαίου,κάτι που προφανώς αναφέρεταιστο κίνηµα «δεν πληρώνω».

Οσον αφορά τις τράπεζες, η έκθεση επισηµαίνει ότι φέτος θα κληθούν να αντιµετωπίσουν περαιτέρω επιδείνωση του χαρτοφυλακίου των δανείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...