Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη στα Δικαστήρια από τους δικηγόρους του Πύργου


Κατάληψη στα Δικαστήρια από τους δικηγόρους του Πύργου
Ο πρόεδρος Ν. Θεοδώρου και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας μπροστά από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου όπου έγινε η κατάληψη.
Σε κατάληψη της αίθουσας του Κακουργιοδικείου Πύργου προχώρησαν το πρωί τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους κατά του νομοσχεδίου που αφορά τα κλειστά επαγγέλματα.
Η κατάληψη είχε διάρκεια δύο ωρών, από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί και είχε σαν αποτέλεσμα να αναβληθεί η δίκη που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στην αίθουσα αυτή.

Λίγο αργότερα, στις 11, οι δικηγόροι πραγματοποίησαν στην διπλανή αίθουσα του Πρωτοδικείου γενική συνέλευση στην οποία συζήτησαν το θέμα που τους απασχολεί. Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε αποχή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και σε κάθε περίπτωση, συνέχιση της αποχής μέχρι την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.

Αλλά και αν μέχρι την Δευτέρα το νομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, η συνέλευση αποφάσισε συνέχιση της αποχής.

Κύρια αιτήματα των δικηγόρων είναι η άρση των γεωγραφικών περιορισμών και οι ελάχιστες αμοιβές των ιδιαίτερων εταιριών να μην είναι μικρότερες από τα ποσά αναφοράς που θα ορίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...