Θα έρθουν και χειρότερα…


Θα έρθουν και χειρότερα…
Του Μιχάλη Τσόχου

Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά όλοι μας τι θα κάνουμε. Για πρώτη φορά αισθάνομαι ως δημοσιογράφος
ότι πρέπει να αναλάβω πρωτοβουλία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, γιατί αυτά που έγιναν μετά τη λήξη του ματς είναι σοκαριστικά. Πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω και να τελειώσω. Στο ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς που μπήκαν μέσα και αντί αυτό το τρομακτικό γεγονός να σοκάρει τους πάντες και να προσπαθήσουν αμέσως μετά τη λήξη του ματς να το καταδικάσουν και να το τελειώσουν μια και καλή, τα έκαναν χειρότερα.

Ο μόνος σοβαρός σε όλο αυτό το πανηγύρι της ντροπής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πήγε στη συνέντευξη Τύπου με τα μούτρα στο πάτωμα και μίλησε για απαράδεκτες καταστάσεις μετά τη λήξη του ματς. Όλοι οι υπόλοιποι δεν είχαν το σθένος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός όφειλε να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν. Μπορεί όντως να είχαν πάρει πριν το ματς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, μπορεί όντως να υποδέχτηκαν σωστά τον Παναθηναϊκό και χωρίς προβλήματα, αλλά δεν μπορεί να μην είδαν τι έγινε στο φινάλε. Έστω και να τους ξέφυγε η κατάσταση θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη και όχι να τους ακούμε να λένε ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν δεν άκουσαν και δεν έμαθαν τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε ένας ψύχραιμος με όλη αυτή την κατάσταση. Να μην βγει ένας να πει το αυτονόητο. Το αυτονόητο ρε παιδιά.

Και μετά από αυτό έστω και εν βρασμώ ψυχής μεν και δεν να συμμετέχουν σε ένα σκηνικό ντροπής. Δηλώσεις υπερβολικές, απαράδεκτες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κανείς ρε παιδιά ψύχραιμος. Ούτε ένας κόκκινος, ούτε ένας πράσινος ψύχραιμος πλην του Βαλβέρδε.

Και επιπλέον και περιστατικά απαράδεκτα. Δηλαδή είναι εικόνα αυτή. Να βρίζονται στους διαδρόμους πρόεδροι, παίκτες, παράγοντες. Προφανώς και είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Μαρινάκη, προφανώς και είναι απαράδεκτο παίκτες του Παναθηναϊκού ανάμεσά τους και διεθνείς να κατεβαίνουν από το πούλμαν να επιστρέφουν στα αποδυτήρια και να ψάχνουν λέει τον Τοροσίδη για να τον… δείρουν.

Και ποιος ξέρει τι θα έκανε και ο Τοροσίδης πριν και ποιος ξέρει τι άλλο έχει συμβεί και δεν το έχουμε μάθει με διαλόγους εμμετικούς ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες. Δηλαδή όλοι αυτοί αύριο μεθαύριο θα μας μιλήσουν για βία και θα μας ζητήσουν να κάνουμε τι…

Όσο για τη διαιτησία δεν χρειάζεται να πω πολλά. Δεν ψάχνω όλες τις φάσεις. Το γκολ του Κατσουράνη είναι κανονικό, θα έπρεπε να έχει γίνει εκεί το 1-2 και ως εκ τούτου έχουμε κατάφορη αδικία σε βάρος του Παναθηναϊκού, διότι είναι φανερό ότι αν μέτραγε το κανονικό γκολ του Κατσουράνη το ματς δεν θα τελείωνε ποτέ μα ποτέ 2-1.

Κύριοι όσα έγιναν ήταν ίσως η αρχή για τα χειρότερα που έρχονται. Και η ευθύνη όλων μας για ότι θα ακολουθήσει είναι μεγάλη. Χρειάζονται πολλές συγγνώμες, μεγάλη ψυχραιμία και ηρεμία την επόμενη μέρα γιατί ο νεκρός πλησιάζει είναι μία ανάσα από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ