Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ληστεία,Διακοπή και Μπράβο...


Η διαιτησία των Καλόπουλου, Σαραϊδάρη και Τρύφωνα στο ντέρμπι και τα όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι αυτά που πρωταγωνιστούν... στα πρωτοσέλιδα των σημερινών αθλητικών εφημερίδων. Οι αποφάσεις των τριών καταδίκασαν τον Παναθηναϊκό σε ήττα 2-1 και έστεψαν πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, από την 23η αγωνιστική, ενώ η είσοδος των «ερυθρόλευκων» οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και η επίθεση σε παίκτες του Τριφυλλιού, έκαναν πολλούς να γυρίσουν χρόνια πίσω και να θυμηθούν την Ριζούπολη.


Χαρακτηριστικά σε μαύρο φόντο, κεντρικός τίτλος στην εφημερίδα «Πράσινη» είναι: «Διακόψτε το τώρα», ενώ η «Derby» γράφει: «Ψυχάρες. Οι πράσινοι έκαναν σκόνη και θρύψαλα στο β’ ημίχρονο τον Ολυμπιακό. Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές. 1-2 μεγάλο διπλό με το σπαθί του στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός. Λέτο και Κατσουράνης τα γκολ. Αυτό είναι το δικό μας ποδόσφαιρο».



Στην πρώτη του σελίδα ο «Φίλαθλος» αναφέρει: «Εσφαξαν τον ΠΑΟ. Στο γόνατο και χωρίς αναισθητικό. 1. Κανένα φάουλ από Νίνη, πριν το πέναλτι του Τοροσίδη. 2. Κανονικό γκολ του Κατσουράνη. 3. Οφσάιντ ο Πάντελιτς στο 2-1», ενώ η εφημερίδα «Goal» γράφει: «Καλόπουλος, Σαραϊδάρης, Τρύφωνας… Οι «Ντάλτον» της Ελλάδας. Μια από τις μεγαλύτερες «ληστείες» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου διέπραξαν χθες οι τρεις διαιτητές, «κατακρεουργώντας» τον ΠΑΟ, που έφυγε όχι νικητής, αλλά ηττημένος από το Φάληρο».



Η «Sportday» από την πλευρά της αναφέρεται στον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Μπράβο του. Αυτός είδε όσα έγιναν και είχε το θάρρος να τα καταδικάσει. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διέσωσε την αξιοπρέπειά του, προσπερνώντας τη νίκη και τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου. Η μπάλα απουσίασε χθες από το «Γ. Καραϊσκάκης»». Κεντρικός τίτλος στην εφημερίδα «Εξέδρα»: «Το σήκωσε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και τον τίτλο. Ο Τρύφωνας ύψωσε το σημαιάκι και λήστεψε τον Παναθηναϊκό. Είπε «όχι» σε πέναλτι στον ΠΑΟ ο Καλόπουλος, αμφισβητούμενο το γκολ του Τζιμπούρ».



Εντελώς διαφορετικά τα πρωτοσέλιδα των «Πρωταθλητή», «Γαύρος» και «Φως». Συγκεκριμένα κεντρικός τίτλος στην εφημερίδα «Γαύρος» είναι: «Εδώ είναι Πειραιάς. Εμείς θα σε νικάμε και εσύ θα προσκυνάς… », ενώ για τα επεισόδια: «Ποια επεισόδια και ποια αδικία; Ξέχασαν μήπως το ξύλο στον Ευθυμιάδη; Τι έχουν να πουν για το πέτσινο περσινό πρωτάθλημα; Για το ντέρμπι του πρώτου γύρου μήπως;». Στην πρώτη σελίδα του Πρωταθλητή διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «10 πόντους πιο… μακριά! Φωνάξτε, κλάψτε, αλλά μην ξεχνάτε τον Κάκο, τον Σταθόπουλο, τον Μάνταλο, τον Δαλούκα, τον Βοσκάκη, τον Μήτσιο», και για τα όσα έγιναν μετά το σφύριγμα της λήξης: «Ηταν λάθος. Δεν υπήρχε λόγος να δώσουμε κανένα δικαίωμα με την εισβολή στο γήπεδο». Τέλος στην εφημερίδα «Φως» αναφέρεται: «Πόνεσε πολύ το 2-1 του Τζιμπούρ στο 91’. Φωτιά στο (πασα)λιμάνι. +10 και ο τίτλος πήγε στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...