Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αιματηρό φινάλε της καταδίωξης - Νεκρός ο ληστής


Αιματηρό φινάλε της καταδίωξης - Νεκρός ο ληστής
φωτο αρχείου
Με τον θανάσιμο τραυματισμό του ληστή από πυρά αστυνομικών ολοκληρώθηκε η άγρια καταδίωξη που ξεκίνησε έξω από το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Βάρδα Ηλείας. Διαβάστε το χρονικό της καταδίωξης:
Πρώτη δημοσίευση (13:51) - "Άγρια καταδίωξη στη Βάρδα - Συμβαίνει τώρα"

Έναν οπλισμένο κουκουλοφόρο, καταδιώκουν αυτή την ώρα οι Αρχές στην περιοχή της Βάρδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iliatora.gr, πριν από λίγα λεπτά ο δράστης σταμάτησε με μοτοσικλέτα έξω από το υποκατάστημα της ΑΤΕ στο κέντρο της πόλης με προτεταμένη καραμπίνα, έτοιμος να εισβάλει στην τράπεζα. Για κακή του τύχη εκείνη την στιγμή περνούσε περιπολικό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του επίδοξου ληστή και αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, αφού ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση σε λίγη ώρα, καθώς η καταδίωξη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεότερη ενημέρωση (14:15)
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του iliatora.gr, ο ίδιος δράστης είχε εισβάλει λίγη ώρα νωρίτερα, περίπου στις 13:20, στο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Κάτω Αχαΐα.

Εκεί απαίτησε στο ταμείο να του δώσουν χρήματα, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει χρήματα από πελάτες που βρίσκονταν στο υποκατάστημα.

Από εκεί, με βάση πάντα τις ίδιες πηγές, έφτασε οδηγώντας την ίδια μοτοσικλέτα -και ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν οι αστυνομικές αρχές- στη Βάρδα. Πήγε στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, που σημειωτέον μετά από τόσες ληστείες διαθέτει πλέον πόρτες ασφαλείας με σύστημα καθυστέρησης. Τότε τον είδαν οι αστυνομικοί και ξεκίνησε καταδίωξη, στην οποία συμμετέχουν περιπολικά και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Nεότερη ενημέρωση (15:12)
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Aχαϊα αλλά και δημοσίευση του thebest.gr πριν από 5 λεπτά, υπήρξε ανταλλαγή πυρών  στα Καρέικα, κοντά στο σπίτι του Δημάρχου Δυμαίων Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, μεταξύ του ληστή και των αστυνομικών που τον καταδίωκαν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο ληστής τραυματίστηκε και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Nεότερη ενημέρωση (16:09)
Νεότερες πληροφορίες από την Αχαϊα καθώς και σχετικό δημοσίευμα του dete.gr, κάνουν λόγο για θανάσιμο τραυματισμό του ληστή.
Νεότερη ενημέρωση (17:06)
Όπως ανέφεραν κάτοικοι της Βάρδας στο iliatora.gr, ο 46χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών ήταν πατέρας ενός παιδιού, κατά το παρελθόν κατοικούσε στη Βάρδα και πλέον διέμενε στην περιοχή των Καρεϊκων, απ' όπου καταγόταν και όπου πριν από λίγη ώρα έχασε τη ζωή του...  Για ευνόητους λόγους (μέχρι να ενημερωθούν οι οικείοι του από τις αρχές για την τραγική κατάληξη) δεν δημοσιεύουμε το ονοματεπώνυμo του.

Νεότερη ενημέρωση (18:19) - Τα αδέλφια του νεκρού καταγγέλουν, η Αστυνομία διαψεύδει
Με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ της Αχαϊας, οι δύο αδελφοί του 46χρονου υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν ενώ οδηγούσε την μηχανή και είχε το δίκαννο κρεμασμένο στην πλάτη -και πως ήταν αδύνατο να κατάφερνε να τους πυροβόλησει δίοτι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα τους,  έπασχε από Parkinson και ήταν παραπληγικός.

Από την άλλη πλευρά, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως ο 46χρονος εγκατέλειψε την μοτοσικλέτα, έστρεψε το δίκαννο προς δύο αστυνομικούς και πυροβόλησε. Αυτοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Νεότερη ενημέρωση (20:55) - Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας για το περιστατικό
"Σήμερα την 13:17 ώρα περίπου, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κασκόλ και σκούφο, εισήλθε στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαΐας, όπου αφού απείλησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες του καταστήματος με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, αφαίρεσε τελικά από έναν πελάτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ περίπου.

Στη συνεχεία επιβιβάσθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, την οποία είχε σταθμεύσει κοντά στα ΕΛ.ΤΑ, καλυμμένη με σεντόνι για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά της και τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση την Ε.Ο. Κάτω Αχαΐας – Νιφορεΐκων.

Λίγο αργότερα και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε στη Βάρδα Ηλείας από σταθμούς ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, οπότε έκανε αναστροφή και κινήθηκε καταδιωκόμενος επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα, μέσω της περιοχής Καρεΐκων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Σε αγροτική περιοχή των Καρεΐκων, όπου εντοπίσθηκε από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ο δράστης αποβιβάσθηκε της μοτοσικλέτας, έστρεψε το όπλο κατά των Αστυνομικών, χωρίς να πυροβολήσει και αφού επιβιβάστηκε πάλι σε αυτήν, συνέχισε να κινείται σε αγροτικούς δρόμους στην ίδια περιοχή.

Την 14:40 ώρα περίπου, εντοπίσθηκε εκ νέου, από περιπολικό της Άμεσης Δράσης και σταθμούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια περιοχή. Η μοτοσικλέτα κατά την κίνησή της εξετράπη της πορείας της και ο 46χρονος προέταξε το όπλο του και πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, που τον καλούσαν να παραδοθεί.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου κατέληξε.

Στο σημείο του περιστατικού προσήλθε η Εισαγγελέας και η Ιατροδικαστής Υπηρεσίας. Το κυνηγετικό όπλο που έφερε ο δράστης, τα όπλα των Αστυνομικών και οι ανευρεθέντες κάλυκες κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Όπως προέκυψε, το κυνηγετικό όπλο είχε κλαπεί σήμερα το πρωί από οικία στην περιοχή Φράγκα Αχαΐας. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας".
iliatora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...