Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Απειλή για μικρά ξενοδοχεία η εισφορά στον ΟΑΕΕ


Με ποινική δίωξη απειλούνται 1.485 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, δυναμικότητας κάτω των 10 δωματίων, ανάμεσά τους και αρκετές οικογενειακού χαρακτήρα, που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές της Ηλείας.
Αιτία, όπως τόνισαν στους δημοσιογράφους τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, είναι η υποχρεωτική καταβολή εισφοράς προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) που ξεκινά από 4.800 ευρώ και φτάνει τα 12.000 ευρώ.

Ήδη εισαγγελείς Πλημμελειοδικών της περιφέρειας έχουν ασκήσει διώξεις σε δεκάδες μικροξενοδόχους για τη μη καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, παρά τις δεσμεύσεις προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργου Κουτρουμάνη.


Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης εστιάζοντας στην αδράνεια του υπουργείου, για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπογράμμισε ότι αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ξενοδοχειακού δυναμικού που στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη και το περιφερειακό εισόδημα, αποδομώντας πολιτικές δεκαετιών που είχαν ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Και τούτο διότι εκατοντάδες εκ των αναφερόμενων μικρών οικογενειακών ξενοδοχειακών μονάδων, υπό την πίεση του σημαντικού αυτού αντικινήτρου εξετάζουν ως διέξοδο την μετατροπή τους σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που εξαιρούνται της υποχρέωσης καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ αλλά παράλληλα αυτό σημαίνει λιγότερες προδιαγραφές, λιγότερους ελέγχους και τελικά ένα διαφορετικό από το επιδιωκόμενο επίπεδο υπηρεσιών.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...