Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα...
Αν και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιεί για τη ραγδαία μεταβολή του καιρού αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου .

Σύμφωνα με δηλώσεις στο newsbomb.gr του μετεωρολόγου κ. Τάσου Αρνιακού, «η …καλή αρχή θα ξεκινήσει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, και ενισχυμένους νοτιάδες, που θα φθάνουν στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

Οι άνεμοι αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα στραφούν σε βορείους και τη νύχτα θα ασθενήσουν.

Αναλυτικά, από το απόγευμα της Παρασκευής ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Από το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και νότια).
Υψηλές θερμοκρασίες, χαμηλό βαρομετρικό…


Το οξύμωρο είναι ότι παρόλη την επιδείνωση του καιρού, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 19 βαθμούς! Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν αύριο Σάββατο 19/2 με πτώση ωστόσο της θερμοκρασίας λόγω της επικράτησης των βορίων ανέμων.

Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας, σύμφωνα πάντα με τον γνωστό μετεωρολόγο, θα συνεχιστεί και την Κυριακή αλλά και όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κυρίαρχα φαινόμενα τις βροχές και τα χιόνια στα ορεινά.
Ε.Μ.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...