Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα έως την Τετάρτη για να βάλει την σφραγίδα της στην 6η δόση!










- Βενιζέλος: Είμαι πιο αισιοδοξος απ' ότι ήμουν μια εβδομάδα πριν στην Πολωνία
- Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα χρονοδιαγράμματα
- Λαγκάρντ: Αν οι Έλληνες δεν θέλουν την συμβουλή μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
- Παρών στην συνάντηση εκτός από τον Τόμσεν και ο Τρισέ
- Διαβάστε ποια είναι τα μέτρα που έχουν ''κλειδώσει''

Νωρίτερα, απ' ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Ακόμη, δεν ανακοινώθηκε επίσημα αν στη συνάντηση συμμετέχει και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν -Κλοντ Τρισέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Βενιζελος-Λαγκαρντ συζήτησαν για τους ορους κάτω απο τους οποίους θα επιστρεψει η Τροικα στην Αθήνα και όπως φαίνεται το κλιμάκιο θα επιστρέψει στην Αθήνα, μέχρι την Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι "η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Ουάσιγκτον σήμερα (χθες). Συζήτησαν τους όρους κάτω από τους οποίους η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα για την πέμπτη επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος σταθερότητα".


Πάντως νωρίτερα αίσθηση έκανε αίσθηση η δήλωση της κ.Λαγκάρντ, στο περιθώριο της τελευταίας μέρας των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης των μελών του ΔΝΤ, πως ''αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, όπως είπε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς''.

Ο κ. Βενιζέλος, πριν τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ, συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, με τον οποίο συζήτησε κυρίως την εφαρμογή της συμφωνίας της 21η Ιουλίου.

Ο Ευαγγελος Βενιζέλος με ανακοίνωσε που εξέδωσε διέψευσε τα σενάρια ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους που κυκλοφόρησαν.  Ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζει κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα τα σενάρια που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους και τα οποία βασίζονται σε σχετικές φημολογίες. Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει οτι «προφανώς οι συντάκτες τους δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρά και επικίνδυνα είναι τα πράγματα για τη χώρα».

Σε δήλωση του από την την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται, την οποία διένειμε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «παρά την κατηγορηματική μου δήλωση της Παρασκευής, σε σχέση με διάφορα σενάρια για τη διαχείριση του ελληνικού δημοσίου χρέους, παρά το ότι βασική θέση της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ανάγκη πλήρους και άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι αυτή τη θέση παρουσιάζω σε όλες μου τις συναντήσεις και ομιλίες στην Ουάσιγκτον, στα κυριακάτικα ελληνικά φύλλα επαναλαμβάνονται τα σενάρια και μάλιστα ως προερχόμενα από την ελληνική Κυβέρνηση και όχι ως φήμες που προέρχονται από άλλες πηγές και αναπαράγονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτει ότι «υπάρχουν δημοσιεύματα που μετατρέπουν αυτές τις φήμες σε κακής ποιότητας παραπολιτική νουβέλα» και καταλήγει: «Επαναλαμβάνω, συνεπώς, τις προηγούμενες δηλώσεις μου της Παρασκευής 23.09 και του Σαββάτου 24.09.2011 που αποτυπώνουν, με απόλυτη καθαρότητα και σαφήνεια, τις ελληνικές θέσεις».

Τα μέτρα που έχουν ''κλειδώσει''
Ασταμάτητη μοιάζει να είναι η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στις τσέπες μας και ενώ δεν έχουμε χωνέψει ακόμα τα τελευταία χαράτσια. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αύξηση της φορολογίας στους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων.
 
Η αύξηση του φόρου λέγεται πως θα είναι πρωτοφανής, της τάξης του 500%, αφού από 10% που είναι σήμερα ο φόρος λέγεται πως θα τον φτάσουν στο 50%.

 
Ο λόγος που ετοιμάζονται να πάρουν αυτό το μέτρο-ρίσκο είναι γιατί εκτιμούν πως έτσι θα μπουν στα ταμεία περίπου 1 δις ευρώ. Όμως δεν σταματάνε εδώ...
 
Γιατί έχουν στα ''σκαριά'' την επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς σε ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο προσανατολισμός τους είναι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, που έχουν κάνει έναρξη πριν το 2006.

 
Όπως διαρρέεται η κυβέρνηση, ενόψει της δόσης του Δεκεμβρίου έχει ''εφεδρικό'' σχέδιο για νέο κύμα εφεδρείας στο Δημόσιο. Από τις δηλώσεις πάντως του υπουργού Οικονομικών ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Ιουλίου, φαίνεται σίγουρο πως πάμε σε νέα αύξηση στη φορολογία ποτών και τσιγάρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μέρκελ: Καταστροφική μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα


Έλεος! Βάζουν ''χέρι'' στις καταθέσεις και ετοιμάζουν νέα έκτακτη εισφορά


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...