Δυτική Ελλάδα: Η οικονομική κρίση φέρνει αυτοκτονίες και μαζική κατάθλιψη


Δυτική Ελλάδα: Η οικονομική κρίση φέρνει αυτοκτονίες και μαζική κατάθλιψηΚάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των ψυχιάτρων, αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία των πολιτών.
Εξαίρεση, φυσικά, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει η Δυτική Ελλάδα, όπου η ανεργία και η φτώχεια – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – χτυπούν «κόκκινο».

Τις δραματικές επιπτώσεις της παρατεταμένης κρίσης, περιέγραψε σήμερα ο  διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε Κε.Ψ.Υ Ε.) Πάτρας, ψυχίατρος Στέφανος Κούλης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που δόθηκε για την εργασιακή εφεδρεία.

Ο κ. Κούλης λοιπόν, προέβλεψε ότι εξαιτίας της κρίσης, που όσο περνάει ο καιρός βαθαίνει, θα υπάρξει αύξηση των αυτοκτονιών και έξαρση των ψυχικών νόσων με κυρίαρχη την κατάθλιψη. Και αυτό, όπως εξήγησε, λόγω του γενικότερου κλίματος φόβου, ανασφάλειας και ηττοπάθειας που έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ο κόσμος δεν αντιδρά παρά τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του.

Σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, όπου ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν στους ψυχιάτρους για να λάβουν βοήθεια, η κυβέρνηση αντί να ενισχύει τον τομέα της Ψυχικής Υγείας, επί της ουσίας τον διαλύει. Όπως εξήγησε ο κ. Κούλης, η χρηματοδότηση για τις δομές της Ψυχικής Υγείας φέτος είναι μειωμένη κατά 50%.

Ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν δομές, όπως αυτής της υποστήριξης των εφήβων στην Πάτρα, και ακολουθούν και άλλες χωρίς κανείς να γνωρίζει τι θα γίνει με τους ψυχικά ασθενείς και με όσους λαμβάνουν σήμερα βοήθεια από αυτές τις δομές.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ