Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Για περάστε…

Για περάστε…Μια δοκιμή θα σας πείσει!


Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την ΑΕΚ (3-0) και… προσκάλεσε στην Τούμπα όποιον άλλο αμφιβάλλει ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο.

Εξαιρετική η ομάδα του Μπόλονι, χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να… ξεμπερδέψει απ’ την οικτρή «Ένωση» και να κατέβει πρωτοπόρος την επόμενη εβδομάδα στο «Καραϊσκάκη».

Πώς έπαιξαν

Αρκετές εκπλήξεις -κυρίως απ’ την πλευρά του Μανόλο Χιμένεθ- επεφύλαξαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων.

Ενώ, λοιπόν, ο Λάσλο Μπόλονι περιορίστηκε σε μια μόνο αλλαγή σε σχέση με τα αναμενόμενα (Αρίας αντί Ίβιτς), ο Ανδαλουσιανός έκανε τρεις στην ενδεκάδα της Ξάνθης (Κάλα στα χαφ αντί του τραυματία Γκέντσογλου και Γεωργέας-Γκούντγιονσεν αντί των Κοντοέ-Μπέλεκ).

Πιο συγκεκριμένα, το 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Κρέσιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς και Έτο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Γκαρσία-Αρίας, στην τριάδα μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (αριστερά), Φωτάκης (επιτελικός), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Στο 4-3-2-1 της «Ένωσης», δε, (το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Χιμένεθ και στην περσινή ρεβάνς Κυπέλλου) τερματοφύλακας ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κάλα-Μάκος-Βάργκας, μπροστά τους κινούνταν οι Λεονάρντο-Γκούντγιονσεν και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.



Χωρίς αναισθητικό!

Απάντηση «3-0» στην ερώτηση «πόσο είναι το ημίχρονο του… ντέρμπι» δημιουργεί εντύπωση πατήματος. Αλήθεια είναι, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε καν να πατήσει την ΑΕΚ! Τη χειρούργησε με ακρίβεια (ποδοσφαιρικού) Γιακούμπ! Αρκούσε, λοιπόν, ο Βιεϊρίνια να κάνει την πρώτη «τομή» (στην ούτως ή άλλως τρυφερή σαν καρδιά μαρουλιού) άμυνα της «Ένωσης» για να την κόψει στη μέση.

Ακριβώς την ώρα, δε, που ο «ασθενής» του Χιμένεθ έμοιαζε να συνέρχεται κάπως απ’ την αναισθησία (με σκόρπιες ενέργειες του Λεονάρντο και του Γκούντγιονσεν), ήρθαν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης να τον αποτελειώσουν πρόωρα. Όχι μόνο σκοράροντας -όπως είναι το «καθήκον» τους, άλλωστε, να κάνουν. Αλλά και ξεκινώντας (σε εναλλάξ επιδείξεις υπέροχης ομαδικής λειτουργίας) τα γκολ που τους σέρβιραν Έτο και Λίνο.

Το λέει… και το πιστεύει!

Οι προσπάθειες του Χιμένεθ για «ηλεκτροσόκ» μετά την ανάπαυλα (έξω Κάλα-Λυμπερόπουλος, μέσα Γκερέιρο-Κάρλος) δεν έφεραν την… ανάνηψη στην ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, δεν της έφεραν τίποτα παραπάνω από λίγα κερδισμένα μέτρα στο γήπεδο. Αρκετά για να την αφήνουν ακόμα πιο εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ -αλλά όχι και για να υπενθυμίσει σοβαρά πως βρίσκεται κι αυτή στο γήπεδο.

Την ώρα, λοιπόν, που οι φιλότιμες ενέργειες του Μπέλεκ εξέθεταν τον Χιμένεθ που δεν τον ξεκίνησε, ο Αραμπατζής ήταν ο μοναδικός λόγος που ο Βιεϊρίνια δεν «ξεχείλωνε» κι άλλο το σκορ. Ε και; Ο ΠΑΟΚ δεν φαινόταν να «καίγεται» γι’ αυτό μέχρι τη λήξη. Του αρκούσε που αυτή τον βρήκε πρωτοπόρο -και ικανό να ισχυριστεί πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει πλέον απ’ τους διεκδικητές του τίτλου.


supersport
http://www.sport-fm.gr/videos/1023337

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας : Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ""ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ 2024 "" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” σ ας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε και να ευχηθούμε όλοι μαζί για