Στο Βόλο, πλήρωσαν τις φωτοτυπίες του σχολείου από τσέπη τους οι μαθητές

 Η κατάσταση με τις ελλείψεις βιβλίων είναι τραγική και οι μαθητές σχεδόν σε καθημερινή βάση ξεσηκώνονται και αντιδρούν ζητώντας τα αυτονόητα.

«Μας ζήτησαν να φέρουμε 5 ευρώ στο σχολείο για να πληρώσουμε τις φωτοτυπίες και τα μελάνια που θα χρειαστούν» είπε χαρακτηριστικά μαθητής Γυμνασίου του Βόλου, εξηγώντας με αυτή τη φράση την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία αυτή τη στιγμή.
Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχουν στα χέρια τους είτε ένα είτε το πολύ τρία τεύχη σχολικών εγχειριδίων και το μάθημα διεξάγεται με τις πληρωμένες από τους μαθητές φωτοτυπίες και με τα DVD, όπου όμως υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Οι γονείς των μαθητών έχουν αντιδράσει καθώς δεν αντέχει ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός κι άλλη μία επιβάρυνση. Παρά όμως την αγανάκτησή τους και την οργή τους, όπως σημείωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έβαλαν το χέρι στην τσέπη για το καλό των παιδιών τους, για να μη μείνουν χωρίς φωτοτυπίες και αισθανθούν άσχημα μέσα στην τάξη.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εντολή που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας είναι πως κανένας μαθητής δεν θα επιβαρυνθεί με το κόστος των φωτοτυπιών, πράγμα όμως που δεν εφαρμόζεται.
Ο αναβρασμός για τις ελλείψεις στα σχολεία είναι καθημερινός.
iliapress.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ