Λυγιά Βαρθολομιού: Τοπικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε στάβλο με 500 ζώα


 Λυγιά Βαρθολομιού: Τοπικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε στάβλο με 500 ζώαΣε μικρή έκταση πέρασε τη νύχτα ανεμοστρόβιλος από την περιοχή ανάμεσα στη Λυγιά και τη Γλύφα Βαρθολομιού προκαλώντας όμως σοβαρές ζημιές και κτηνοτροφική μονάδα της
 Λυγιά Βαρθολομιού: Τοπικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε στάβλο με 500 ζώα Λυγιά Βαρθολομιού: Τοπικός ανεμοστρόβιλος σκόρπισε στάβλο με 500 ζώαπεριοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η «τρόμπα» όπως λένε οι ντόπιο πέρασε σε ένα σημείο από τη θάλασσα στη στεριά και χάθηκε, ξηλώνοντας όμως τη στέγη μεγάλου στάβλου με 500 ζώα.
Οι ιδιοκτήτες του, πατέρας και γιος, με το πρώτο φως της ημέρας που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί κάλεσαν σε βοήθεια το δήμο Πηνειού, ενώ προσπαθούσαν μόνοι τους να περισώσουν ότι μπορούν.

Τα ζώα ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν, όμως από τα νερά της βροχής που μπήκαν στον «ξεσκέπαστο» στάβλο, καταστράφηκαν οι ζωοτροφές που ήταν εκεί αποθηκευμένες.  Αξίζει να σημειωθεί πως η στέγη βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά σε διπλανό χωράφι.

Οι αντιδήμαρχοι Πηνειού κ.κ. Κασσιανός και Θανόπουλος επισκέφθηκαν τους ιδιοκτήτες που ήδη είχαν χρηματοδοτηθεί για την κατασκευή της μονάδας και δηλώνουν πως αν δεν βοηθηθούν από την πολιτεία καταστρέφονται. Έτσι ζητούμενο είναι να ληφθεί πρωτοβουλία ώστε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ