Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεία: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το βράδυ της Τετάρτης


Ηλεία: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το βράδυ της ΤετάρτηςΒροχές και τοπικές καταιγίδες με απότομη έναρξη και λήξη σημειώνονται κατά διαστήματα στην Ηλεία την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Τοπικά τα φαινόμενα είναι έντονα και συνοδεύονται
από χαλαζόπτωση.Πρόσκαιρη ύφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου καθώς, όπως έχουμε ενημερώσει, ένα νέο καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει σφοδρή κακοκαιρία από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά της χώρας μας.
Στην Ηλεία, οι νεφώσεις από το απόγευμα θα πυκνώσουν και  θα δώσουν βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που το βράδυ προς την Πέμπτη 22/12 θα είναι πολύ ισχυρά και τοπικά πλημμυρικά. Όσοι είναι να μετακινηθούν τις βραδυνές ώρες της Τετάρτης προς την Πέμπτη, να το αποφύγουν, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά και στους γειτονικούς νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας καθώς και εκεί τοπικά τα φαινόμενα πολύ πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια.
Να σημειώσουμε πως ήδη έχει πέσει αρκετό νερό με αποτέλεσμα το έδαφος να γίνεται κορεσμένο και δύσκολα μπορεί να απορροφήσει ισχυρές βροχοπτώσεις. Από την αρχή του μήνα στην Αρχ.Ολυμπία το ύψος βροχόπτωσης ξεπερνά τα 200 χιλιοστά (mm) και στην Ανδρίτσαινα τα 300mm. Πολύ ισχυρά φαινόμενα θα δεχτεί και η γειτονική Ζάκυνθος.
Την Πέμπτη θα διατηρηθούν τα έντονα φαινόμενα με σταδιακή όμως εξασθένηση.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται αρχικά στα πολύ ορεινά, γρήγορα όμως θα κατέβουν στα 900 με 1.000 μέτρα υψόμετρο και από το απόγευμα πιθανό και λίγο χαμηλότερα. Για το λόγο αυτό όσοι κινηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Ηλεία προς Αχαία/Αρκαδία μέσω Λαγκαδίων Αρκαδίας και Λαμπείας να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η θερμοκρασία την Πέμπτη τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω των νοτιάδων, στους 14 με 15 βαθμούς στα πεδινά και 7 με 8 στα πεδινά, με γρήγορη όμως πτώση από τις προ-μεσημβρινές ώρες. Το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 12 στα πεδινά και τους 4 με 5 στα ημιορεινά - ορεινά του νομού.
Οι άνεμοι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης νότιοι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7 με 8 με γρήγορη στροφή σε δυτικούς- βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 23/12 και το Σάββατο 24/12, παραμονή Χριστουγέννων, με ηλιοφάνεια αλλά με αρκετή όμως ψύχρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά και τους 6 με 7 στα ημιορεινά - ορεινά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά θα σημειωθεί παγετός.
Τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις νεότερες ενδείξεις θα πρέπει να έχουμε αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν καθώς μας πλησιάζει μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα επιδεινώσει το καιρό από το απόγευμα με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα επίπεδα του Σαββάτου. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Την εξέλιξη του καιρού των Χριστουγέννων θα την δούμε αναλυτικά με νεότερα στοιχεία σε επόμενες προγνώσεις. Μεγάλη προσοχή το βράδυ της Τετάρτης, για ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε.
Επιμέλεια μετεωρολογικής ενημέρωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...