Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Όπου φτωχός και η μοίρα του…


Όπου φτωχός και η μοίρα του…
Η οικογένεια στη Μυρτιά και κάτω ο κ. Λαγκαδινός με το αυτοκίνητο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Η παραπάνω λαϊκή ρήση βρίσκει πιστή εφαρμογή στην περίπτωση πολυμελούς οικογένειας που δίνει καθημερινά τη "μάχη" της επιβίωσης, ζώντας σε ένα λυόμενο σπίτι στη Μυρτιά.
Είναι η οικογένεια του Οδυσσέα Νικολόπουλου ο οποίος έχασε πριν από τέσσερις μήνες τη γυναίκα του και ζει με τα επτά παιδιά του και τα τέσσερα εγγόνια του από τη χωρισμένη κόρη του. Την οικογένεια επισκέφθηκαν  μέλη της φιλανθρωπικής, μη κερδοσκοπικής, οργάνωσης  «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ», τα οποία της προσέφεραν τρόφιμα, ρούχα, σκεπάσματα, παιχνίδια και διάφορα οικιακά είδη.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της οργάνωσης κ. Γιώργος Λαγκαδινός, η συγκεκριμένη οικογένεια έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ», θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της οικογένειας και κάλεσε τους πολίτες να τη βοηθήσουν είτε μέσα από την οργάνωση είτε μεμονωμένα.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλίες της οργάνωσης έχει εξασφαλιστεί το κρέας για την πολυπληθή οικογένεια καθώς ο πατέρας μπορεί να επισκέπτεται κάθε Σάββατο κρεοπωλείο στην Αμαλιάδα και να το προμηθεύεται. Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αυξάνονται και πληθύνονται -λόγω οικονομικής κρίσης- τα κρούσματα της φτώχειας στην Ηλεία.

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει θέσει υπό τη σκέπη της περισσότερα από εκατόν πενήντα άτομα ή οικογένειες, τις οποίες βοηθά και ενισχύει συστηματικά.

ilatora



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...