Παρεμβάσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες


Παρεμβάσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες
Οι πρώτες πολιτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στον δήμο Βαρθολομιού έγιναν σήμερα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ηλείας... 

...της ΝΔ κ. Γιώργος Κοντογιάννης έκανε παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Κουτσούκο, ζητώντας την αποστολή γεωπόνων για εκτιμήσεις των ζημιών και τη λήψη μέτρων στήριξης των πληγέντων.

Με επιστολή που διαβίβασε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη καθώς και στον Υφυπουργό κ. Γ. Κουτσούκο, ζητά την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και το σπουδαιότερο την έγκαιρη καταβολή των χρηματικών κονδυλίων σε πληγέντες Αγρότες των διευρυμένων Δήμων Γαστούνης και Βαρθολομιού των οποίων οι αγροτικές καλλιέργειες υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Βλαγκούλης μετά από επικοινωνία που είχε με πληγέντες παραγωγούς των πιο πάνω περιοχών, μεταφέρει με την επιστολή του, την απόγνωση κάτω από την οποία βρίσκονται και εκείνο το οποίο ζητούν από την Πολιτεία να σταθεί στην πράξη δίπλα τους και δεν χρειάζονται απλά ευχολόγια.

«Ο Ηλειακός κάμπος βρέθηκε δυστυχώς για μία φορά ακόμη στο στόχαστρο των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η έντονη βροχόπτωση κα η κατά διαστήματα σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε τεράστιες ζημιές τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στις περιουσίες κυρίως των επαγγελματιών της περιοχής.
Για την εικόνα αυτή η αντίδραση της πολιτείας με τα αρμόδια όργανά της, θα πρέπει να είναι άμεση για να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά και σε σύντομο χρόνο τους Ηλείους πληγέντες…».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος αμέσως μόλις έμαθε για τις ζημιές στην Ηλεία διέκοψε προγραμματισμένη σύσκεψη και θέλησε να ενημερωθεί πλήρως για το τι έχει συμβεί. Παράλληλα είχε επικοινωνία με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πέτρο Αχιλλεόπουλο προκειμένου ο τελευταίος να επισκεφθεί το ταχύτερο δυνατό τις πληγείσες περιοχές.

Όπως πρόσθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ», οι καλλιεργητές του Βαρθολομιού, της Γαστούνης και της Μυρσίνης βρίσκονται σε απόγνωση και μετά την καταστροφή απειλούνται με οικονομική δυσπραγία.

Οι αποζημιώσεις από την πολιτεία μπορούν να στηρίξουν ένα μέρος του εισοδήματός τους, που ήδη έχασαν από τις πλημμύρες και την «επίθεση» του χαλαζιού.

Ο ίδιος,  με παρέμβασή του, ζήτησε ήδη την καταγραφή των ζημιών από γεωπόνους και τόνισε ότι έμπρακτο ενδιαφέρον για την αποζημίωση τους θα πρέπει να υπάρξει και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε διαφορετική περίπτωση οι παραγωγοί θα δουν ότι οι κόποι μία ολόκληρης χρονιάς πήγανε χαμένοι είπε ο κ Παπαναστασίου.

Κοντά στους πληγέντες από τις έντονες βροχοπτώσεις στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Βαρθολομιού βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Πηνειού Γιώργος Παναγούλιας. Πληγέντες αγρότες ενημέρωσαν τον κ. Παναγούλια για τα προβλήματα που επιφέρει στις καλλιέργειες αυτή η νέα θεομηνία.

Ο κ. Παναγούλιας επικοινώνησε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Κουτσούκο ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να στηρίξει τους πληγέντες αγρότες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Πηνειού Άγγελος Μπούζης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρούμε ότι για την ασφάλεια του λαού της περιοχής είναι απαραίτητη η εκπόνηση τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, η κατασκευή των  απαιτούμενων αντιπλημμυρικών  έργων με ευθύνη του κράτους και του κρατικού προϋπολογισμού.

Έργα απόλυτα απαραίτητα που εκτός των άλλων θα έδιναν δουλειά στους άνεργους στον κλάδο των κατασκευών».
iliatora

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ