Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ένταση στην Ακρόπολη

Ένταση στην Ακρόπολη
Ένταση επικρατεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Με επέμβαση των ΜΑΤ άνοιξε η κεντρική πύλη, την οποία κρατούσαν από την Τετάρτη κλειδωμένη συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που έχουν να πληρωθούν εδώ και αρκετούς μήνες.

Με επέμβαση των ΜΑΤ και μετά από εισαγγελική εντολή άνοιξε η κεντρική πύλη  της Ακρόπολης, την οποία κρατούσαν από την Τετάρτη κλειδωμένη συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που έχουν να πληρωθούν εδώ και αρκετούς μήνες.
Προηγήθηκαν συμπλοκές των αστυνομικών με τους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, καθώς οι εργαζόμενοι παραμένουν στην είσοδο του μνημείου, αρνούμενοι να υποχωρήσουν. Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για συλλήψεις και προσαγωγές, ενώ οι τουρίστες που θέλησαν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο, απομακρύνθηκαν.

Την Τετάρτη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στο χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.

Ο κ. Γύζης είπε ότι θα ενημερώσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελ. Τράικου, και αποχώρησε μετά τις 16.30. Οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως έκλεισε για το κοινό μία ώρα μετά.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...