Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ρουμανία: Στους -24 Κελσίου η θερμοκρασία στην επαρχία Χαρκγίτα

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSvo6tjW97R_jR6h8FcAkwFHpdMzBgYObGs9RklfsWyR4hBQjcsYgIδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στη Ρουμανία, κυρίως στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου... στην επαρχία Χαργκίτα, στην περιοχή Μιερκούρεα Τσίουτς το θερμόμετρο έδειξε το πρωί -24 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλη την επαρχία το ψύχος είναι δριμύ, καθώς στην περιοχή Γιοσένι, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -18 βαθμούς, στην περιοχή Μπούτσιν στους -14,4 βαθμούς και η υψηλότερη θερμοκρασία είναι -12 βαθμοί Κελσίου στην περιοχή Τοπλίτα.

Οι κάτοικοι της επαρχίας Χαργκίτα είναι συνηθισμένοι σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και αποφεύγουν να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. Δυσκολία αντιμετωπίζουν όσοι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν, καθώς υπό τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία στην επαρχία Χαργκίτα καταγράφηκε το 1998, όταν το θερμόμετρο στη Μιερκούρεα Τσίουτς έδειξε -33 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία για το μήνα Δεκέμβριο καταγράφηκε το 1989, και ήταν στους - 16,8 βαθμούς Κελσίου.

Στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες και το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 50 εκατοστά.

Και στη Σερβία οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές με το θερμόμετρο να δείχνει - 15 βαθμούς Κελσίου έως 2 βαθμούς Κελσίου.


24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...