Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

"Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή" το νέο ένοπλο σώμα

"Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή" το νέο ένοπλο σώμα
Τις αλλαγές που θα επέλθουν από το νέο σχέδιο νόμου για το Λιμενικό Σώμα παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Παπουτσής κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.


Το Λ.Σ. μετονομάζεται σε «Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή», με επίσημη διεθνή ονομασία «Hellenic Coast Guard», θα αποτελεί ένοπλο σώμα ασφαλείας, στρατιωτικά οργανωμένο και θα υπάγεται αποκλειστικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται η λειτουργία στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) και του Κέντρου Επιχειρήσε ων (Κ.ΕΠΙΧ.), τα οποία υπάγονται απευθείας στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και υποστηρίζονται διοικητικά και λειτουργικά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους Κλάδους.

Για πρώτη φορά θεσμοθετείται η θέση του Επιτελάρχη, ως γενικού συντονιστή όλων των Κλάδων, αντικαθιστώντας την θέση του β΄ Υπαρχηγού, προκειμένου να επιτευχθεί πληρέστερος συντονισμός όλων των Υπηρεσιών, ως κάθετη μορφή διοίκησης.

Επίσης διευκρινίζεται ότι δεν θίγονται θέματα ασφάλισης του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής που θα εξακολουθεί να ασφαλίζεται στους φορείς ασφάλισης στους οποίους ασφαλιζόταν πριν από την μετονομασία του.

Με το νέο σχέδιο νόμου, ενισχύονται συγκεκριμένες Διευθύνσεις και υπηρεσίες του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας με στρατιωτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.
ypen.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...