Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Και με το νόμο η κατάργηση της Αγροφυλακής


Και με το νόμο η κατάργηση της Αγροφυλακής
Επίσημα τέλος στο Σώμα της Αγροφυλακής βάζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ο οποίος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με αυτό, καταργείται η Ελληνική Αγροφυλακή και οι αρμοδιότητές της μεταφέρονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής Αλλαγής ενώ θα ασκούνται πλέον από τις τοπικές δασικές υπηρεσίες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την σύσταση και λειτουργία ειδικής υπηρεσίας αντιμετώπισης περιστατικών Αυθαιρεσίας με δράστες μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας. Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται τα θέματα των εποχικών πυροσβεστών, σύμφωνα και με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, προβλέπεται με το σχέδιο νόμου ότι το προσωπικό της Αγροφυλακής:

- Μετατάσσεται στις Δασικές Υπηρεσίες του τόπου που υπηρετεί, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.

- Συγκροτείται με αυτό ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

- Εξασφαλίζεται έτσι καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότερος έλεγχος της άσκησης των αρμοδιοτήτων αυτών, αλλά και σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...