Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το κινητό πρόδωσε το δράστη

Το  κινητό  πρόδωσε το δράστη
Τα εκδοτήρια έξω από τα οποία έγινε η αιματηρή απόπειρα ληστείας
Το κινητό τηλέφωνο που έπεσε από τον έναν δράστη, πιθανότατα αυτόν που συνεπλάκη με τους υπαλλήλους και τους πυροβόλησε, πρόδωσε την πραγματική ταυτότητα του ατόμου που επιχείρησε στις 25 Αυγούστου να ...
...αρπάξει τα χρήματα από το εκδοτήριο εισιτηρίων στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Αποκαλύφθηκε  η ταυτότητα του επίδοξου ληστή της Κυλλήνης
Είχε πυροβολήσει  στο «ψαχνό» εναντίων δυο υπαλλήλων
Μετά την άρση του απορρήτου που έγινε διαπιστώθηκε η ταυτότητα του ιδιοκτήτη, καθώς και αυτών που τα τελευταία λεπτά πριν τη ληστεία μίλησαν μαζί του.

Ο ιδιοκτήτης του, κάτοικος Αθηνών είναι γνωστός στο Αστυνομικό Δελτίο από παλιά για σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, ο ένας εκ των συνομιλητών του, αλλοδαπός, εικάζεται πως έχει σχέση με άτομο που ενεπλάκη σε ληστεία Τράπεζας, ενώ το τρίτο πρόσωπο επίσης αλλοδαπός δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές.

Οι έρευνες  που ξεκίνησαν από την ημέρα  της απόπειρας ληστείας, από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης και συνεχίστηκαν από τις διωκτικές αρχές της Βόρειας Ηλείας, έφεραν αποτέλεσμα και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως σύντομα ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου θα είναι στα χέρια της Αστυνομίας. 

Η απόπειρα…

Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ηλείας απόπειρα ληστείας σημειώθηκε το πρωί της 25ης Αυγούστου στα εκδοτήρια εισιτηρίων στο λιμάνι της Κυλλήνης. Δέκα λεπτά πριν τις οκτώ η επιβίβαση των ταξιδιωτών στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Κυλλήνη – Ζάκυνθος είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και ήταν όλα έτοιμα για τον απόπλου. Ο 55χρονος υπάλληλος της ακτοπλοϊκής εταιρίας έβγαινε από τα εκδοτήρια προκειμένου να μεταφέρει τα χρήματα από τα εισιτήρια. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή έκανε την εμφάνισή του το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας Renault Laguna, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Ο συνοδηγός κατέβηκε από το όχημα και κατευθύνθηκε προς τον υπάλληλο που εκείνη την ώρα μετέφερε τα χρήματα. Έβγαλε ένα πιστόλι και αφού σημάδεψε εναντίον του, ζήτησε να του παραδώσει την τσάντα με τα χρήματα. Ο υπάλληλος της ακτοπλοϊκής εταιρίας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απαίτηση του ληστή και προσπάθησε να διαφύγει, όταν ο κακοποιός άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο 55χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε καταφέρει να πετάξει τα χρήματα ξανά μέσα στα εκδοτήρια…

Τότε ένας 36χρονος έσπευσε να βοηθήσει τον τραυματισμένο συνάδελφό του απωθώντας τον ληστή, ενώ χρησιμοποίησε μία καρέκλα προκειμένου να απομακρύνει τον κακοποιό από το σημείο, ωστόσο ο τελευταίος δεν δίστασε να σηκώσει ξανά το όπλο και να πυροβολήσει. Οι σφαίρες πέτυχαν τον νεαρό άνδρα ψηλά στο δεξί του πόδι, στο ύψος του μηρού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Με άδεια τα χέρια ο ληστής επιβιβάστηκε ξανά στο ΙΧ αλλά τότε πιθανότατα του έπεσε το κινητό τηλέφωνο.

Αργότερα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών κατάφεραν να εντοπίσουν σε λιοστάσι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στην περιοχή των Βυτινέικων, το οποίο είχε κλαπεί από την Αθήνα.

του Κώστα Γιάλπα (εφημερίδα "Πρωϊνή")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...