Εκθέσεις και λάμψη στα «ερείπια»…

Εκθέσεις και λάμψη στα «ερείπια»…
Καλλιτέχνες που εκθέτουν έργα τους στο λησμονημένο από την πολιτεία σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ...
Για μια φορά ακόμη το παλιό σταφιδεργοστάσιο του ΑΣΟ στον Πύργο άνοιξε τις πύλες του για να φιλοξενήσει κάποιες καλλιτεχνικές εκθέσεις, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Για δεκαετίες το σταφιδεργοστάσιο παραμένει κλειστό, ενώ από το 1998 έχει μεταβιβαστεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, έπειτα από τον διαμερισμό της περιουσίας του καταργημένου ΑΣΟ.

Όλα αυτά τα χρόνια τίποτε δεν έγινε επί της ουσίας για την ανάδειξη και αποκατάσταση του χώρου, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κέντρο πολιτισμού και έκφρασης για τον Πύργο και την Ηλεία γενικότερα.

Με το να ανοίγει μια φορά τον χρόνο για περιστασιακές, αν και πολύ ενδιαφέρουσες, καλλιτεχνικές εκθέσεις, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες που το επισκέπτονται να βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να σηκώσει στους ώμους της τόσο απαιτητικά έργα.

Σ’ έναν χώρο γκρίζο, σκοτεινό, κρύο, με τις φθορές παντού εμφανείς, φιλοξενείται η λάμψη της δημιουργίας και του πολιτισμού. Κοντράστ μαύρου και άσπρου, που τονίζει την παραδοξότητα της κατάστασης.

Σε μια περιοχή που έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ρόλο στον πολιτισμό, δεν υπάρχουν οι υποδομές επειδή δεν μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Κάθε άλλο σχόλιο, μάλλον περιττεύει…

iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ