Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αγγελική Νικολούλη : Θλίψη ...και ευθύνες για εκείνους που φταίνε


Σαν μητέρα, θλίβομαι για το θάνατο ενός 15χρονου αθώου παιδιού και συντάσσομαι με τον πόνο της οικογένειας.



Λυπάμαι που αυτό το παιδί δεν κατάφερε, να υλοποιήσει ωριμάζοντας τις επαναστατικές του ιδέες και λυπάμαι βαθύτατα που δεν μπόρεσε να προστατέψει τον εαυτό του.

Επειδή όμως είμαι αυστηρή και ρεαλιστική στις απόψεις που εκφράζω, θεωρώ ότι η οικογένεια που είναι η βάση να στηθεί και να ανδρωθεί η προσωπικότητα ενός παιδιού, πρέπει και οφείλει να έχει τον έλεγχο των ανήλικων παιδιών της.


Θεωρώ πως εμείς οι γονείς, έχουμε την ευθύνη για την πορεία των ανήλικων παιδιών μας, καθώς επίσης για τις επιλογές, τις παρέες τους και τις πράξεις τους.

Πρέπει να στεκόμαστε δίπλα τους σαν φίλοι, για να μπορούν τα παιδιά να μας εμπιστεύονται στα δύσκολά τους.

Από την άλλη πλευρά η κοινωνία είναι συνυπεύθυνη, στο βαθμό που δεν επενδύει σε έναν πιο ασφαλή τρόπο ηλικιακής μετάβασης των παιδιών της.

Ωστόσο είμαι κάθετη και καταδικάζω το κάψιμο και την καταστροφή όλης της Αθήνας, μεταχρονολογημένα, γιατί κάποιοι άνθρωποι που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα, είναι επίσης αθώοι.
Οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται στο σωστό χρόνο, γύρω από το χτίσιμο αξιών και παιδείας στους νέους, καθώς και στις ευκαιρίες που οφείλουμε να δώσουμε για τη ζωή που τους προετοιμάζουμε και τους χρωστάμε...
NEWS BOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...