Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τροφές που χαρίζουν νιάτα διαρκείας

μυστικά ομορφιάς, αντιγήρανση, διατροφή και αντιοξειδωτικές και νόστιμες

Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε ποιες τροφές πρέπει να εντάξετε οπωσδήποτε στο διαιτολόγιό σας για να διατηρείστε πάντα νέα. Πάρτε…
 καλάθι και αγοράστε τες σήμερα κιόλας!



1.Δημητριακά ολικής άλεσης

Περιέχουν βιταμίνη E η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προφυλάσσει από τον καρκίνο, ενώ βοηθά το δέρμα μας να διατηρείται υγιές και λαμπερό. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας, καθυστερεί τη νόσο Alzheimer και προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα.



Στην κουζίνα ολοταχώς: Προσθέστε τα σε ένα ημιάπαχο γιαούρτι, ρίξτε λίγα αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα) και έχετε ένα ελαφρύ και γεμάτο θρεπτικά συστατικά γεύμα.



2.Μούρα και βατόμουρα

Αυτές οι… βόμβες θρεπτικών συστατικών είναι πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία (σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο), σε βιταμίνες C και E, σε ανθοκυανίνες (το έντονο χρώμα που δίνουν στα μούρα, ιδιαίτερα στα μπλε) που προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, σε κηκιδικό οξύ το οποίο προφυλάσσει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και σε καροτενοειδή που μπλοκάρουν τις ελεύθερες ρίζες αποτρέποντας έτσι την πρόωρη γήρανση.
newsbeast



Στην κουζίνα ολοταχώς: Προσθέστε τα σε σαλάτες ή κάντε μία σάλτσα με λίγο μέλι, ξύδι μπαλσάμικο και μαύρο πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα σας ή το ψητό κρέας, ή κάντε ένα δροσερό ζελέ φρούτων που έχει και λίγες θερμίδες.



3. Μπρόκολο

Διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή αντικαρκινική δράση, ιδίως κατά του καρκίνου του πνεύμονα του εντέρου και του μαστού. Όπως και άλλα λαχανικά που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών, έχει την ιδιότητα να επιταχύνει την αποβολή των οιστρογόνων από τον οργανισμό, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που μειώνουν τη χοληστερόλη και θεωρείται ως ένα από τα αντιγηραντικά προϊόντα που παράγει η φύση.



Στην κουζίνα ολοταχώς: Επειδή η προστατευτική του δράση είναι πιο ισχυρή όταν καταναλώνεται ωμό ή ελαφρώς βρασμένο, μαγειρέψτε το στον ατμό και γαρνίρετέ το με ελαιόλαδο και κόκκινη πιπεριά.



4. Τομάτα

Η κόκκινη χρωστική ουσία που περιέχεται στις ντομάτες είναι το λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και τον καταρράκτη, ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες και το ανοσοποιητικό. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό όσον αφορά την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα του οργανισμού.



Στην κουζίνα ολοταχώς: Προτιμήστε τες μαγειρεμένες, καθώς έτσι γίνεται μεγαλύτερη απορρόφηση των αντιοξειδωτικών – αντιγηραντικών ουσιών. Προσθέστε κομματάκια λιαστής τομάτας στις σαλάτες ή φρέσκα τοματίνια με βασιλικό και ελαιόλαδο σε ζυμαρικά ολικής άλεσης.



5. Πράσινο τσάι


Από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο και πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους πρόληψης από διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, τον καρκίνο, τα εγκεφαλικά, κ.ά. Περιέχει κατεχίνες οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως και η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η λουτεΐνη, και η ζεαξανθίνη που βοηθούν να διατηρείται νεανικός ο οργανισμός μας.



Στην κουζίνα ολοταχώς: Μαρινάρετε τα κρέατα σε πράσινο τσάι για ένα ολόκληρο βράδυ. Θα εκπλαγείτε από το πόσο τρυφερά και γευστικά θα γίνουν, παράλληλα με την αντιγηραντική δράση που θα σας προσφέρουν.

Το μυστικό!



Όσο πιο έντονο χρώμα έχει μια τροφή τόσο το καλύτερο! Υποδηλώνει την ύπαρξη φυτοχημικών ή αντιοξειδωτικών ουσιών. Κάθε χρώμα (μπλε, κόκκινο, πορτοκαλί κ.λπ.) καταπολεμά τη διαδικασία της γήρανσης με διαφορετικό τρόπο. Καταναλώνετε μεγαλύτερη ποικιλία από αυτές για την υγεία σας.



Πηγή: omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...