Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τριάντα σούπερ σταρ στο Φάληρο

http://www.theplayer.gr/uploads/images_resize/middle/2010/12/31588.jpg30 διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Ο.Η.Ε για να υποστηρίξουν το Πακιστάν και την Αϊτή...
Όπως ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, παγκόσμιας φήμης ποδοσφαιριστές από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη θα αγωνιστούν στην αναμέτρηση της Τρίτης ενάντια στη φτώχεια, που φιλοξενείται φέτος από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.





Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί από τους Πρέσβεις Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντρογκμπά είναι, μεταξύ άλλων, οι Πάβελ Νέντβεντ, Τζιο Βαν Μπρονκχορστ, Μαχαμαντού Ντιαρά και Ραούλ Αλμπιόλ.



Στόχος η μείωση της φτώχειας



Ο φιλικός αγώνας είναι μέρος μιας ετήσιας σειράς που στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας. Οι εισπράξεις από τη φετινή αναμέτρηση θα διατεθούν για να υποστηρίξουν τους σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από το σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο και τις πλημμύρες του Πακιστάν που άρχισαν τον Ιούλιο.Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων αναμένεται να προσέλθουν στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά σε περισσότερα από 20 εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα για να περαστεί το μήνυμα: «Ας συνεργαστούμε για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια».



Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) έχουν προσφέρει στήριξη στο παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην πάλη ενάντια στα κοινωνικά δεινά όπως η φτώχεια, ο εκπαιδευτικός αποκλεισμός και η ανισότητα.



Το μήνυμα Πλατινί



Ο Πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί προσφέρει για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στο γεγονός. «Στέλνω την ειλικρινή υποστήριξή μου σε όλους εκείνους που έχουν συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, συμπεριλαμβανομένων των Πρέσβεων Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους που θα παρευρεθούν» είπε ο κ. Πλατινί.



Ο αγώνας κατά της φτώχειας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το 2003, έπειτα από πρωτοβουλία του Ζιντάν και του Ρονάλντο. Στον 7ο αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, παρευρέθηκαν 55.000 άνθρωποι και συγκεντρώθηκαν 767,000 δολάρια, ποσό που διατέθηκε στο λαό της Αϊτής.



Διαιτητής και συνθέσεις...



Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Μάσιμο Μπουζάκα, Ελβετικός Διαιτητής που έχει λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, το 2010. Περισσότερα διεθνή ονόματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν τις ερχόμενες ημέρες. Ο πλήρης κατάλογος επιβεβαιωμένων ποδοσφαιριστών είναι ο ακόλουθος: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία), Ρονάλντο (Βραζιλία), Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού), Πέδρο Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Λούις Μπόα Μόρτε και Μιγκέλ Νούνο Γκόμεζ (Πορτογαλία), Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία), Πιέρ Βαν Χόιντονκ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ και Τζιο Βαν Μπρόνκχορστ (Ολλανδία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Λουτσιάνο Ντα Σίλβα, Ουίλλιαμ και Σόνι Άντερσον (Βραζιλία), Ραούλ Αλμπιόλ (Ισπανία), Μαμαντού Ντιαρά (Μαλί) και Σάμπρι Λαμουσί (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα Φίλων του Ρονάλντο και του Ζιντάν. Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα αποτελέσουν την ομάδα των «Αστέρων του Ολυμπιακού».

theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...