Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Έργα στην Ολυμπία από το ΕΣΠΑ

Έργα στην Ολυμπία από το ΕΣΠΑ
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο «Υποδομές προσέλκυσης, διαχείρισης, πληροφόρησης επισκεπτών περιοχής Αρχαίας Ολυμπίας» το οποίο θα εκτελεστεί με χρήματα από το ΕΣΠΑ. 

Συγκεκριμένα η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το κονδύλι ύψους 200 εκ. ευρώ που εξασφάλισε η Γενική Γραμματεία Τουρισμού από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση δράσεων που αφορούν στον τουρισμό.

Σε πρώτη φάση έχουν προγραμματιστεί, εκτός της Ολυμπίας, άλλα δέκα έργα της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού.

Ο προγραμματισμός των έργων σε ό,τι αφορά τις υποδομές αγγίζει τα 72 εκατ. ευρώ, μια και ήδη έχουν εκδοθεί αποφάσεις ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» για τα 11 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 18.531.730 ευρώ.

Η διαδικασία διαβούλευσης με τις Περιφέρειες και αξιολόγησης των έργων έχει ολοκληρωθεί, καθώς και η προετοιμασία για την ωριμότητά τους, ενώ η Γενική Γραμματεία Τουρισμού έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση σημαντικού αριθμού έργων τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...