ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

MasterCard Barometer: Tο 74% των Ελλήνων θα μείνει τα Χριστούγεννα στο σπίτι...

Εντός των τοιχών θα περάσουν τα Χριστούγεννα οι 'Ελληνες. Η οικονομιή κρίση "απαγόρευσε" τα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το MasterCard Barometer στην χώρα μας σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες διαπιστώνεται πως, οι Έλληνες, δεν θα ταξιδέψουν και θα διαθέσουν το όποιο επιπλέον εισόδημα σε χρηστικά δώρα.


Τρόποι διάθεσης επιπλέον εισοδήματος κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων

Τα δώρα παραμένουν η πρώτη επιλογή στην οποία το κοινό θα διαθέσει το επιπλέον εισόδημα των Χριστουγέννων με σημαντική όμως μείωση σε σχέση με πέρυσι (29% έναντι 46% πέρυσι). Σε αντίστοιχα υψηλά ποσοστά εντοπίζονται επιλογές εξοικονόμησης είτε για μελλοντικές ανάγκες (28%) είτε για τρέχουσες ανάγκες (21%), ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις (24%) δηλώνει ότι δεν υπάρχει επιπλέον εισόδημα, ποσοστό που έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2009. Η σημαντικότερη διαφορά μεταξύ των δύο φύλων είναι πρόθεση των αντρών να δαπανήσουν το τυχόν επιπλέον εισόδημα για προσωπική τους ευχαρίστηση και διασκέδαση με ποσοστό 20% έναντι των γυναικών (14%).

Οι νεαρότερες ηλικίες είναι αυτές που θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσωπική διασκέδαση με ποσοστό 36,2%, σε σύγκριση με τις μεσαίες ηλικίες οι οποίες, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, θα δώσουν βαρύτητα στην εξοικονόμηση χρημάτων. Το κοινό 45+ ετών είναι αυτό που δηλώνει σε σημαντικά υψηλότερο βαθμό ότι δεν υπάρχει επιπλέον εισόδημα (ποσοστό 29,2%).Πραγματοποίηση ταξιδιού κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων

Τα φετινά Χριστούγεννα, σχεδόν 3 στους 4 Έλληνες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν, με ποσοστό που αγγίζει το 74% και το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2009. Όπως και το 2009, το κοινό που δηλώνει ότι θα ταξιδέψει κατά την διάρκεια των γιορτών είναι κυρίως άντρες και άτομα ηλικίας 18-34, ενώ οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκοπεύουν να παραμείνουν στον τόπο κατοικίας τους. Μεταξύ όσων επιλέγουν να ταξιδέψουν κορυφαία προτίμηση φαίνεται να είναι φέτος η Ελλάδα, ενώ τα ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζουν μειωμένη ζήτηση σε σχέση με πέρυσι.

Αν και με πτωτική τάση, πάλι οι άνδρες είναι αυτοί που κυρίως προγραμματίζουν ταξίδια στο εσωτερικό, ενώ οι γυναίκες φαίνεται ότι προτιμούν την σπιτική θαλπωρή. Ταξίδι εκτός Ελλάδος δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό οι ηλικίες 25-34 (με ποσοστό 46), σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες που θα μείνουν στο πατρικό τους (με ποσοστό 49%). Όσον αφορά στους λόγους για τον οποίους κάποιος δεν θα ταξιδέψει, ο κυριότερος παραμένει η διάθεση για Χριστούγεννα στο σπίτι με τους αγαπημένους ωστόσο φέτος μεταξύ των λόγων αναφέρονται οι οικονομικές δυσκολίες (18% έναντι 2% πέρυσι) αλλά και η εργασία κατά το διάστημα των γιορτών. Και ενώ, οι δύο πρώτοι λόγοι (Χριστούγεννα στο σπίτι και οικονομική στενότητα) φαίνεται να μην διαφοροποιούνται μεταξύ των υπο-ομάδων, οι άνδρες και το κοινό 35-44 ετών δηλώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό ότι δεν θα ταξιδέψουν γιατί θα εργάζονται (με ποσοστό 7,7%), ενώ οι γυναίκες και οι νεαρότερες ηλικίες 18-24, γιατί δεν ενδείκνυται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Κατηγορίες δώρων που θα προσφέρουν οι Έλληνες τα Χριστούγεννα

Όπως και το 2009, πρώτες επιλογές δώρων αποτελούν τα είδη ένδυσης/υπόδησης με ποσοστό 34% και τα παιχνίδια για τα παιδιά με ποσοστό 20%. Όμως φέτος, αυξημένο ποσοστό παρουσιάζουν επίσης τα δώρα χαμηλού κόστους όπως μικροπράγματα, λουλούδια/ γλυκά, ποτά, διακοσμητικά ή και χρηματικό ποσό. Ενδιαφέρον σημείο διαφοροποίησης είναι το γεγονός ότι μεγαλύτερο μέρος του κοινού φέτος φαίνεται να έχει ήδη σκεφτεί εναλλακτικές χαμηλού κόστους δώρων σε σχέση με πέρυσιΑλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων

Μόλις το 55% των Ελλήνων δηλώνει ότι αλλάζει η καταναλωτική τους συμπεριφορά κατά τις γιορτές, ποσοστό που παρουσιάζει πτωτική τάση σε σχέση με το 2009 που ήταν 62%. Οι άνδρες φαίνονται πιο «ανεπηρέαστοι» σε σχέση με τις γυναίκες που δηλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό αλλαγή της αγοραστικής τους συμπεριφοράς. Αντίστοιχα τα άτομα ηλικίας 18-24 και 35-44 φαίνεται να παρασύρονται από το πνεύμα των Χριστουγέννων με ποσοστό 60% και 59% αντίστοιχα, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες επηρεάζονται λιγότερο, με ποσοστό 47%.

Οι λόγοι για τους οποίους αλλάζει η καταναλωτική συμπεριφορά στις γιορτές είναι η ανάγκη προσφοράς δώρων με ποσοστό 32,7%, αλλά και -ιδιαίτερα δυναμικά φέτος- το γιορτινό κλίμα που ίσως κάνει τον κόσμο να «ξεχνιέται» με ποσοστό 28,9%. Οι υποχρεώσεις αλλά και το επιπλέον εισόδημα για κάποιους μπορεί να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση σε μικρότερο πάντως βαθμό με ποσοστό 16,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λόγοι που αναφέρονται το 2010 συνολικά παρουσιάζουν μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σχέση με αυτή του 2009. Οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν στα ψώνια με ποσοστό 36%.


Τα άτομα ηλικίας 25-34 φαίνεται να παρασύρονται περισσότερο από το γιορτινό κλίμα με ποσοστό 35%, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι άνδρες αγοράζουν δώρα λόγω υποχρεώσεων με ποσοστό 24%. Όσοι δεν αλλάζουν καταναλωτική συμπεριφορά τις γιορτές το κάνουν είτε γιατί δεν παρεκκλίνουν από τα προγραμματισμένα τους έξοδα είτε γιατί ειδικά το 2010 είναι μια χρονιά που δεν ευνοείται η μεγαλύτερη κατανάλωση (42,5%).


Και ενώ οι παραπάνω τάσεις δεν διαφοροποιούνται μεταξύ των δύο φύλων, οι νεαρότεροι εμμένουν περισσότερο στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξόδων (77%) ενώ οι μεγαλύτεροι στην αποφυγή εξόδων (48%).

newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: