Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Βild ξέχασε την Ελλάδα;

Γιατί η μεγάλη γερμανική εφημερίδα έβαλε στην άκρη την Ελλάδα μετά τα όσα μας έλεγαν τους τελευταίους μήνες; Ποιος είναι το καινούργιο «μαύρο πρόβατο»;


Με την Ελλάδα δεν έχουν πρόβλημα. Το αντίθετο μάλλον. Οι συντάκτες της «Βild Ζeitung» είναι ενθουσιασμένοι από τα φυσικά και ιστορικά της κάλλη. Ενας από αυτούς, ο Φραντς Γιόζεφ Βάγκνερ, γράφει τακτικά διθυράμβους γι΄ αυτήν, ενώ άλλοι έσπευσαν να αγοράσουν ελληνικά κρατικά ομόλογα για να τη βοηθήσουν να βγει από την κρίση.

Ομως η δουλειά, δουλειά. Η απέχθεια πολλών Γερμανών για τους Ελληνες, λόγω των δισεκατομμυρίων ευρώ που πληρώνουν ως φορολογούμενοι γι΄ αυτούς, είναι μεγάλη. 
 
Και κανένας άλλος δεν ξέρει να την εκμεταλλευτεί τόσο επιδέξια όσο οι συντάκτες του γερμανικού αυτού ταμπλόιντ, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες «απατεώνες» ανεβάζουν τους Ελληνες, «φαλίρηδες» τους κατεβάζουν.

Τις τελευταίες όμως εβδομάδες η εικόνα άλλαξε. Η χώρα μας έπαψε να είναι ο εχθρός Νούμερο 1. Στη θέση της μπήκε η Ιρλανδία. Η εξήγηση είναι απλή: οι αναγνώστες της «Βild Ζeitung» στρέφουν τώρα την περιφρόνησή τους στη νέα «χρεοκοπημένη» χώρα.

Τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιεί η εφημερίδα και γι΄ αυτήν είναι αντιγραμμένα κατευθείαν από τα... ελληνικά, σε στυλ καρμπόν. «Επονται η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία» λέει ο δημοσιογράφος της αριστερής εναλλακτικής εφημερίδας «Τageszeitung» Στέφαν Γκρίμπεργκ. «Εξαίρεση θα αποτελέσει ίσως η Γαλλία, επειδή πρόκειται για στρατηγικό εταίρο» εξηγεί.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...