Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χειμερινός τουρισμός με την Ηλεία εκτός…

Χειμερινός τουρισμός με την Ηλεία εκτός…
Ο οργανωμένος χειμερινός τουρισμός για την Ηλεία είναι κάτι εντελώς ανύπαρκτο, τη στιγμή που άλλοι καλοκαιρινοί τουριστικοί προορισμοί «παίζουν» δυναμικά όλες τις εποχές του χρόνου. 

Παρά το γεγονός ότι η ορεινή ζώνη της Ηλείας παρουσιάζει αρκετό τουριστικό ενδιαφέρον, με διαδρομές που συνδυάζουν φυσική ομορφιά και ιστορικές αναφορές, η τουριστική ανάπτυξη κατά τους ψυχρούς μήνες του έτους απουσιάζει.

Αυτό δεν οφείλεται σε κανέναν άλλο λόγο παρά στην έλλειψη μιας συνολικής διαχείρισης του συγκεκριμένου ζητήματος, κυρίως από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Άλλες περιοχές όπως η Χαλκιδική έχουν αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη και τον χειμώνα, με δημιουργία σύγχρονων spa σε ιαματικές πηγές, με δημιουργία παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων οικισμών κοντά σε ελατοδάση, ιδέες που ορισμένες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και σε περιοχές όπως η Φολόη, η Λαμπεία, η Κρυόβρυση κλπ.

Όλα όμως ξεκινούν από την έλλειψη προσβάσεων κάτι που επίσης δεν έχουμε διεκδικήσει στον βαθμό που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα η ορεινή Ηλεία να παραμένει «ξεκομμένη» ενώ θα μπορούσε να ζωντανεύει κάθε χειμώνα…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...