Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

«Παιδικές ασθένειες» τα προβλήματα στο «Παπανικολής»

Για εκβιασμούς κάνει λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

«Παραδημοσιογραφικές αθλιότητες» που εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα όσα αναφέρθηκαν σε ρεπορτάζ στο διαδίκτυο σχετικά με την αρτιότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής».


Μιλώντας στην ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, παρουσία και του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βασιλάκου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς θα λάβουμε όλα τα νόμιμα αναγκαία μέτρα» και τόνισε ότι στόχος των συγκεκριμένων ρεπορτάζ είναι να υπονομευθεί το κύρος του υποβρυχίου «Παπανικολής», που είναι «άρτιο και ολοκληρωμένο» και αποτελεί «κόσμημα» για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως είπε.

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν για τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά το ταξίδι του «Παπανικολής» από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τα χαρακτήρισε «παιδικές ασθένειες» και παρατήρησε ότι υπάρχουν σχετικές εγγυήσεις.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να παραστούν στην τελετή υποδοχής του «Παπανικολής» προκειμένου να ενημερωθούν από τον Κυβερνήτη του σχετικά με τις τεχνικές δυνατότητες του υποβρυχίου, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Θάλασσα της Νορβηγίας μέχρι τη χώρα μας.

«Έχουμε να επιδείξουμε ένα αξιόμαχο και αξιόπιστο πλοίο», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι στη σημερινή τελετή υποδοχής έχει προσκληθεί και αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να ενημερωθεί για το υποβρύχιο. «Εάν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την αρτιότητα του υποβρυχίου δεν θα καλούσαμε τους μελλοντικούς μας πελάτες», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...