Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ευρώπη: Το 25% των παιδιών θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο


Ένα στα πέντε παιδιά που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Ευρώπη, έχει πέσει θύμα... σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για πιο ασφαλές internet, προωθεί εκστρατεία για την προστασία των παιδιών.



Σύμφωνα με την αναπληρωτή Γενική Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μοντ ντε Μπουκίκιο, “η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στο Διαδίκτυο, είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένη απ’ ό,τι πιστεύουμε”.

Η κ. ντε Μπουκίκιο κάλεσε τη Διαδικτυακή Κοινότητα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία, που αναλαμβάνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, για να τεθεί τέρμα στην παιδική πορνογραφία και στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών μέσω του Ιντερνετ.

Η εκστρατεία στοχεύει στην εκπαίδευση των παιδιών, των γονιών, των δασκάλων και όσων ασχολούνται με τα παιδιά, ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι που “εγκυμονεί” το διαδίκτυο.

Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να προωθηθεί η επικύρωση και η αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης, που έχει θεσπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και με βάση την οποία, χαρακτηρίζεται ποινικό αδίκημα η προσπάθεια ενηλίκων να προσεγγίσουν παιδιά, με στόχο τη σεξουαλική ή άλλη τους εκμετάλλευση.

Ποινικά αδικήματα στη Σύμβαση θεωρούνται ακόμη και οι δραστηριότητες των ενηλίκων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν οπτικοακουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η εκστρατεία λαμβάνει υπόψη της ότι τα περισσότερα από τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κατά των παιδιών, άμεσα είτε μέσω Διαδικτύου, διαπράττονται από άτομα στα οποία τα παιδιά έχουν εμπιστοσύνη και βρίσκονται στο οικογενειακό περιβάλλον, στο σχολείο ή στους χώρους των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...