Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για όσους δεν περαίωσαν


http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/pereosi2-425x288.jpgΣε δειγματοληπτικούς ελέγχους θα υποβληθούν το επόμενο διάστημα... επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπήκαν στη διαδικασία της περαίωσης.


Οι έλεγχοι θα γίνουν βάση συγκεκριμένων κριτηρίων κινδύνου που καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο δίνει τελευταία ευκαιρία μέχρι και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου για να υπαχθούν στην περαίωση όσοι δεν το κατάφεραν ως τις 28 Ιανουαρίου που έληξε η τελευταία προθεσμία.

Τα κριτήρια επιλογής όσων ελεγχθούν θα καθορίσει ειδική ομάδα εργασίας που συστήνεται με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Την ομάδα αποτελούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του υπουργείου.

Τα κριτήρια επιλογής των επιχειρήσεων βασίζονται στη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε οικονομικά δεδομένα.

Αναλυτικότερα, τα αντικειμενικά κριτήρια για τους ελέγχους θα καθοριστούν με βάση:

1. Τη νομική μορφή, την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

2. Τον κλάδο ή τον τομέα δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και παραβατικότητά του.

3. Την ύπαρξη παραβάσεων και παραλείψεων των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας.

4. Την ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις ή από ελέγχους σε τρίτους υπόχρεους ή από τρίτες πηγές για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

5. Τη διάπραξη φορολογικών αδικημάτων στο παρελθόν και η εν γένει φορολογική εικόνα και συμπεριφορά των φορολογουμένων.

6. Χωροταξικά και χρονικά δεδομένα, όπως τόπος παραγωγής και διακίνησης, εποχιακές δραστηριότητες και τοπικές ιδιαιτερότητες.

Τα οικονομικά δεδομένα που θα προσμετρούν στην επιλογή της υπόθεσης που θα ελεγχθεί σχετίζονται με τα ακαθάριστα έσοδα, τις δαπάνες, τα καθαρά κέρδη ή ζημιές, τους συντελεστές μεικτού και καθαρού κέρδους, δεδομένα από δηλώσεις άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

"Δεν μιλάμε για τυφλό φοροκυνηγητό", δήλωσε χθες ο κ. Κουσελάς.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...