Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ζήτημα απασχόλησης για 60.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα


http://www.newscode.gr/images/sized/articles/Unemployment_(JOBS)-458x315.jpgΑρχικά, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι το μέτρο θα περάσει στη λήθη... της ελληνικής γραφειοκρατίας, όπου τόσες και τόσες φορές σκάλωσε κατά το παρελθόν. 
Μετά, υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα προχωρήσει προς υλοποίηση, αλλά με τόσο αργούς ρυθμούς, που στο τέλος δεν θα γίνει. Φαίνεται, όμως, ότι το πικρό ποτήρι δεν θα αποφευχθεί. Κι αυτό γιατί η τρόικα αποδείχθηκε ότι το έχει ψηλά - ψηλά στην ατζέντα της.


Ο λόγος αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις κι απορροφήσεις οργανισμών του στενού κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, που εκ των πραγμάτων, περισσεύουν.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα επανήλθε προς συζήτηση τις προηγούμενες 48 ώρες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης με τους ελεγκτές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί σε αυτό το μέτωπο είναι ανύπαρκτη. Και φέρονται να έθεσαν τελεσίγραφο, για να κλείσει το θέμα, μια και καλή.

Μόνο που η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Κι αυτό γιατί από την έρευνα που έχει γίνει έχει προκύψει ότι ακόμα κι αν γίνει προσπάθεια να διασωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς που θα ...εξαφανισθούν, ένα περίπου 10% από αυτούς θα περισσέψει.
 
Όπερ σημαίνει ότι κάπου 60.000 υπάλληλοι, οι οποίοι σήμερα απασχολούνται με διάφορες μορφές εργασιακής σχέσης στο δημόσιο, θα μείνουν χωρίς δουλειά. Κι αυτό το πρόβλημα, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Και φοβάται ότι μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλίδα των αρνητικών εξελίξεων που πολλοί προβλέπουν ότι έρχονται στο κομμάτι της απασχόλησης μέσα στους προσεχείς μήνες. Έτσι εξηγούνται και οι καθυστερήσεις που παίζονται, αλλά για πόσο καιρό ακόμα;

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...