Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις εργαζόμενων στους δήμους


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, καθώς αποφάσισαν για σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου  «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις» και ταυτόχρονα καταγγέλλει:

α. Ο Κανονισμός Παροχών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. θα πάψει να ισχύει.
β. Το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. απορροφάται πλήρως αιμοδοτώντας με περιουσία και προσωπικό το νέο Οργανισμό (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
γ. Η κινητή και ακίνητη περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., περιουσία των ασφαλισμένων, παραχωρείται.
δ. Η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, όπως και η ύπαρξη ενός διοικητικού ιστού που προάσπιζε και εξασφάλιζε την υλοποίηση του Κανονισμού Παροχών καθώς και την περιουσία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. χάνεται.
ε. Για τις παροχές σε χρήμα δεν αναφέρεται ούτε το ύψος τους ούτε το είδος τους, ούτε από ποιον φορέα θα παρέχονται.

Παράλληλα για την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε εκ νέου την προκήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για τους συμβασιούχους (ορισμένου χρόνου και έργου) προκηρύχθηκε εικοσιτετράωρη απεργία.

Επισημαίνεται ότι στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη – Αθήνα και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα κατατεθεί το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα απαιτηθεί να δοθεί άμεσα λύση στο διογκούμενο πρόβλημα των συμβασιούχων.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...