Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο στον Σταθμό, με τη νέα ποιητική συλλογή του Α. Φουσκαρίνη


Σάββατο στον Σταθμό, με τη νέα ποιητική συλλογή του Α. Φουσκαρίνη
Ο Ανδρέας Φουσκαρίνης
Ο ΟΣΕ μπορεί να σταμάτησε τα δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, αλλά το τρένο της ποίησης θα εξακολουθήσει να έρχεται μιά φορά τον μήνα στον σιδηροδρομικό σταθμό των Λεχαινών.
Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Φουσκαρίνη "Φρυκτωρίες"
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, ώρα 8μ.μ. στο ΚΑΦΕ ΟΣΕ Λεχαινών
Θα μιλήσουν η φιλόλογος Μαργαρίτα Αργυράκη και η συγγραφέας Ελένη Σκάβδη

Ημέρα Σάββατο, πάντα βράδυ γύρω στις 8, στο καφενείο του παλιού και έρημου πια σταθμού θα μαζεύονται οι φίλοι της ποίησης  (αλλά και της πεζογραφίας, της τέχνης και της επιστήμης) μαζί με τους δημιουργούς. Για όγδοη συνεχή χρονιά, χωρίς επίσημους προσκεκλημένους και επιχορηγήσεις, αλλά με τη ζεστασιά της παρέας που είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους, με καφέ, ποτό, συζήτηση και φρέσκες ιδέες...
Βραδιές Σαββάτου από τη συντροφιά της Πολιτιστικής Ομάδας Φράγμα, βραδιές που ολοκληρώνονται με κρασί και παραδοσιακές συνταγές φαγητών στα ταβερνάκια της περιοχής... Οσοι πιστοί και περίεργοι, προσέλθετε..
Το τρένο της ποίησης καταφθάνει στις 12 του Φλεβάρη...
Πολιτιστική Ομάδα "Φράγμα"
-----
Ο Ανδρέας Φουσκαρίνης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα τον Σεπτέμβριο του 1948, όπου εξακολουθεί  να ζει και να εργάζεται στη  μέση εκπαίδευση. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο  Πανεπιστήμιο της Αθήνας ενώ το σχολικό έτος 1985-1986 φοίτησε στη  Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Πάτρας. Ασχολείται με την  Λογοτεχνία από τα μαθητικά του χρόνια ενώ έχει δημοσιεύσει  κείμενά του από την εποχή  που ήταν ακόμη φοιτητής σε διάφορα  έντυπα του κέντρου και της  περιφέρειας.

΄Εχει εκδώσει τις  ποιητικές συλλογές: «Πρελούντιο», 1980. «Συμπληγάδες Πέτρες και άλλα συναφή», 1982. «Περικαλλείς διηγήσεις Χριστοφόρου  του Πατζινακίτου», 1983. Επίσης, την «Ανθολογία Ηλείων Λογοτεχνών», 1981 με την συνεργασία των : Γιώργου Γώτη και Διονύση Κράγκαρη, τη μελέτη : «Η ανολοκλήρωτη κοινωνία του Μεσοπολέμου  στο βιβλίο του Δημήτρη Χατζή: Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης», 1990 και τον τόμο: «ʼνθη της Εσπερίας», 1994 που περιλαμβάνει  μεταφράσεις ποιημάτων του ΄Ελλιοτ, του  Πάουντ, του Πρεβέ, του Απολλιναίρ, της Πλαθ, του  Λήβι, του Αρχίλοχου του Πάριου και άλλων.

΄Εχει συνεργαστεί  στην έκδοση των περιοδικών εντύπων: «Ανδρέας Καρκαβίτσας» και «Διάλογος» της Μορφωτικής ΄Ενωσης Λεχαινών, «Εκ Παραδρομής»  της Πολιτιστικής Εταιρίας «Φράγμα» και «Δροσελή» της  Κίνησης των Πολιτών για την  Οικολογία και το Περιβάλλον των  Λεχαινών. Κείμενά του βρίσκονται δημοσιευμένα στα περιοδικά: «Διαβάζω», «Ανδρέας Καρκαβίτσας», «Διάλογος», «Εκ Παραδρομής», «Δροσελή», «Αλφειός» Πύργου, «Υδρία»  Πατρών, «Ηπειρωτική Εστία» Ιωαννίνων καθώς και σε άλλα έντυπα και εφημερίδες του Εσωτερικού και Εξωτερικού. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα  Αγγλικά.

΄Εχει για έκδοση το μυθιστόρημα «Ναρκοθετημένα Πεδία», μια εκτενή σειρά διηγημάτων καθώς και τη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων  του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Φρυκτωρίες». ΄Εχει  χρησιμοποιήσει τα ψευδώνυμα «Αρχίλοχος Ναβίδης», «Σεβαστοκράτωρ Σεβαστιανός  Δοριάλωτος» και άλλα.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...