Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Στο δρόμο για την κάλπη
Εκλογές 2010 ( 18/10/2010 12:54 )
Στο δρόμο για την κάλπη
Η πρώτη μεγάλη μάχη για τις πρώτες «Καλλικρατικές» εκλογές, αυτή για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, έληξε επιτυχημένα για την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων δημάρχων.
Άλλοι φτάνοντας στο μάξιμουμ και άλλοι στο μίνιμουμ του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων που ορίζει ο νόμος, κατάφεραν να περάσουν την πόρτα του Πρωτοδικείου έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Είτε άνετοι, είτε με την ψυχή στο στόμα, έφτιαξαν την ομάδα που θα διεκδικήσει τη νίκη στις 7 Νοεμβρίου. Πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για να φτάσουν στην κάλπη, όπου σαφώς δεν έχει νόημα ποιος θα φτάσει πρώτος, αλλά ποιος θα την γεμίσει με περισσότερα ψηφοδέλτια.

Στην πρώτη μάχη λοιπόν, πιο πειθαρχημένοι παρουσιάστηκαν οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης, δύο την Παρασκευή και δύο το Σάββατο,
οι υποψήφιοι για τον Πύργο Χρήστος Γιάνναρος και για τη Ζαχάρω – Φιγαλείας Χρήστος Γιαννόπουλος
και έπειτα για το Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας Δημήτρης Κάγκουρας κ' για την Αρχαία Ολυμπία ο Σωτήρης Αναστασόπουλος.

Μετά την αποχώρηση του Νώντα Κυριαζή από τη διεκδίκηση του «Καλλικρατικού» Δήμου Πύργου, το ενδιαφέρον περιορίστηκε στους δύο εναπομείναντες βασικούς υποψηφίους για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου στην Ηλειακή πρωτεύουσα.

Έτσι στο Πρωτοδικείο Ηλείας το απόγευμα της Κυριακής έφτασε πρώτος ο Γαβρίλης  Λιατσής, μαζί με την πλειοψηφία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ο υποψήφιος για τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος, επίσης με τα μέλη της παράταξής του. Από τη Ζαχάρω με συνεργάτες του, ήλθε ο υποψήφιος στην περιοχή Γιώργος Μπούσμπουρας, στα επόμενα λεπτά. Αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Μάκης Παρασκευόπουλος που ακολούθησε την πορεία από το εκλογικό του κέντρο στο Πρωτοδικείο, έχοντας δίπλα του όλα τα μέλη του συνδυασμού του. Ο Δήμαρχος Πύργου φωτογραφήθηκε στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου και η αλήθεια είναι πως ο χώρος γέμισε…

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, είχε έρθει λίγο νωρίτερα αλλά περίμενε μαζί με το συνδυασμό του σε καφέ ακριβώς απέναντι από το Πρωτοδικείο, που αποτέλεσε και το κοινό σημείο επαφής όλων των υποψηφίων για πολλές ώρες.

Μάλιστα μεταξύ τους αντάλλαξαν οι περισσότεροι ευχές για καλή επιτυχία, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Οι επόμενοι που κατάθεσαν υποψηφιότητα ήταν για το Δήμο Πύργου ο Γιάννης Σεφερλής της παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος. Μετά τις έντεκα το βράδυ, ο χρόνος άρχισε να πιέζει, ενώ το προσωπικό του Πρωτοδικείου ήταν απόλυτο πως στις δώδεκα ακριβώς λήγει η προθεσμία.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν οι υποψήφιοι των συνδυασμών της Αρχαίας Ολυμπίας. Πρώτα ο Πανάγος Παντελάκος, έπειτα ο Θύμιος Κοτζιάς και ο Χρήστος Δρακόπουλος, ενώ λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία έφτασαν και ο Γιώργος Νικολακόπουλος, υποψήφιος για το Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρέστενας και ο Κώστας Αγραπιδάς για το Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας.

Τα μικρό-απροόπτα δεν έλειψαν και τις όποιες παραλείψεις έσπευσαν να τακτοποιήσουν οι νομικοί σύμβουλοι των συνδυασμών, χωρίς – έως και μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα – να ακουστεί κάτι που να αλλάζει τα δεδομένα.
Μικρά-μικρά από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας
Στην Αμαλιάδα τα πράγματα κύλησαν χωρίς εκπλήξεις, δηλαδή οι περισσότεροι υποψήφιοι κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους την ημέρα που ...έληγε η προθεσμία.
Mε εξαίρεση τους Αλέξη Καστρινό (Πηνειός),που από την Πεμπτη είχε καταθέσει τον συνδυασμό του,Γιώργο Παναγιωτόπουλο (Ανδραβίδα- Κυλλήνη)
και Άγγελο Κολόσακα (Ήλιδα),
που "επισκέφθηκαν" το Πρωτοδικείο το Σάββατο, όλοι οι υπόλοιποι κατέθεσαν τους συνδυασμούς τους την Κυριακή, με την σειρά "εμφάνισης" να έχει ως εξής:
Γιώργος Νικολόπουλος (Ήλιδα), Γιάννης Λυμπέρης (Ήλιδα) ,Δημήτρης Αρβανίτης (Ανδραβίδα- Κυλλήνη), Παναγιώτης Δημητρόπουλος (Ανδραβίδα- Κυλλήνη), Γιώργος Παναγούλιας (Πηνειός) και Σάκης Κότσιφας (Ήλιδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...