Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αλλού ανθεί ο αεροπορικός τουρισμός…


Αλλού ανθεί ο αεροπορικός τουρισμός…
Πότε άραγε θα δούμε αποβίβαση τουριστών από αεροπλάνα στην Ηλεια; Ίσως ποτέ, στο άμεσο -τουλάχιστον- μέλλον...
Αεροπορική «επανάσταση», στην οποία και η Ηλεία θα μπορούσε να παίξει ρόλο, αν η πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά να λειτουργήσει το αεροδρόμιο Ανδραβίδας και ως πολιτικό, φαίνεται ότι συντελείται τον τελευταίο καιρό διεθνώς.
Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές εταιρίες εμφανίζουν έναν αργό αλλά σταθερό ρυθμό αύξησης των επιβατών τους μετά την κρίση που στο διεθνές στερέωμα διήρκεσε μέχρι το τέλος του 2009. Έτσι, καταγράφεται από την ΙΑΤΑ αύξηση κατά 13,8% στους επιβάτες κατά τον μήνα Ιούλιο ενώ αντίστοιχη είναι και η πορεία αύξησης των νέων αεροπορικών εταιριών που προστίθενται παγκοσμίως.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το αεροπλάνο πλέον έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο, εξαιτίας και του χαμηλού κόστους των ναύλων που έχουν θεσπίσει οι αντίστοιχες αεροπορικές εταιρίες «χαμηλού κόστους». Η «έκρηξη» στις αεροπορικές μεταφορές αντανακλά και στην αεροπορική βιομηχανία καθώς όλο και περισσότερες παραγγελίες επιβατικών αεροσκαφών προστίθενται καθημερινά.

Το φαινόμενο σχολίασε πρόσφατα και ο εντεταλμένος σύμβουλος μιας εταιρίας που έχει επενδύσει στην Ηλεία, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος της Aldemar. Ο κ. Αγγελόπουλος δεν κάνει τη διάκριση των αεροπορικών εταιρειών σε χαμηλού και υψηλού κόστους, καθώς θεωρεί ότι το σημαντικό για την Ελλάδα είναι να προσγειώνονται ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες γεμάτα από τουρίστες. «Είναι ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι οι περιφέρειες μπορούν και πρέπει να παίξουν ρόλο στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών μέσω αεροπορικών εταιριών, επενδύοντας σ’ αυτό τον τομέα, κάτι που θα ωφελήσει άμεσα τον τουρισμό και το περιφερειακό εισόδημα.

Ωστόσο το ζήτημα της λειτουργίας του αεροδρομίου Ανδραβίδας και ως πολιτικού παραμένει στις καλένδες, αφού μετά τις εκλογές του 2009 και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, καμία σημαντική εξέλιξη δεν έχει καταγραφεί, ενώ οι τοπικοί πολιτικοί φορείς που ανήκουν στο κυβερνόν κόμμα αποφεύγουν να πάρουν θέση επ’ αυτού.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...