H γυµναστική ενισχύει το σεξ

H νέα διατροφική εμμονή στο Χόλιγουντ λέγεται... παιδικές τροφές! Σταρ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Τζένιφερ Ανιστον γεμίζουν τα ντουλάπια της κουζίνας τους με δεκάδες βαζάκια και ορκίζονται πως έτσι διατηρούν τη σιλουέτα τους...Το καφέ μπεζ χρώμα τους δεν είναι καθόλου ελκυστικό, η γεύση τους μάλλον άνοστη και η μυρωδιά τους δεν σου ανοίγει την όρεξη. Κι όμως, τα βαζάκια, ναι εκείνα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά, σχεδόν παρουσιάζουν έλλειψη στα σούπερ μάρκετ της Πόλης των Αγγέλων. H Γκουίνεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Ανιστον αλλά και η Μάρσια Κρος έχουν ήδη απαρνηθεί τις σαλάτες και τους χυμούς τους για χάρη του πουρέ λαχανικών και της φρουτόκρεμας. Επιπλέον, την ίδια δίαιτα φημολογείται ότι έχει ακολουθήσει και η Lady Gaga. Η νέα τρέλα του Χόλιγουντ ακούει στο όνομα baby food diet και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητάει να… κλέψουμε το φαγητό των παιδιών μας για να αδυνατίσουμε!

Η δημιουργός

Είναι ξανθιά, μικροκαμωμένη, με τέλειο σώμα και κοιλιακούς που θα ζήλευε ακόμα και η δικιά μας Σόφη Πασχάλη. Δημιουργός αυτής της δίαιτας είναι η διάσημη γυμνάστρια του Χόλιγουντ Τρέισι Αντερσον, εκείνη που κρύβεται πίσω από το άψογα γυμνασμένο σώμα της Μαντόνα, τη μεταμόρφωση της Γκουίνεθ Πάλτροου, αλλά και από εκείνο το εξαντλητικό αλλά θαυματουργό πρόγραμμα ασκήσεων για τους μηρούς, που υπόσχεται να μετατρέψει τα οπίσθια των γυναικών σε εκείνα της… Τζένιφερ Λόπεζ. Και μπορεί η Μαντόνα να την… απέλυσε, η Αντερσον όμως έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό και μάλιστα εξαιρετικά διάσημο: οι σταρ του Χόλιγουντ ορκίζονται πως όλα οφείλονται στην Αντερσον και όσες δοκίμασαν τη νέα της δίαιτα έμειναν απόλυτα ευχαριστημένες.

Οι χαμογελαστές φωτογραφίες της Πάλτροου με μίνι στενό φόρεμα και τα ενσταντανέ της Τζένιφερ
Ανιστον από τα γυρί
ίσματα της νέας της ταινίας στη Χαβάη αποδεικνύουν πως τα κορίτσια έχουν… θεϊκό σώμα. Και όλα αυτά τρώγοντας παιδικές τροφές; Μπορούμε, άραγε, να ζήσουμε μόνο με αυτές;

«Δημιούργησα αυτήν τη μέθοδο διατροφής που μπορείς να τρως αρκετά και οι τροφές είναι σε μορφή πουρέ» εξηγεί η Αντερσον.

«Ημουν πολύ προσεκτική με την επιλογή των τροφών που έβαλα στο πρόγραμμα που σχεδίασα. Οταν κάνεις δίαιτα μόνο με υγρά, χάνεις βάρος, αλλά το ξαναπαίρνεις την επόμενη εβδομάδα. Εγώ ήθελα κάτι που θα σε βοηθήσει να μειώσεις τις τοξίνες, να σπάσεις τις κακές συνήθειες και ταυτόχρονα να μην πέσει ο μεταβολισμός σου. Ετσι, γεννήθηκε η δίαιτα των παιδικών τροφών» συμπληρώνει.

Μια… απλή δίαιτα

Αν το καλοσκεφτείτε, είναι μια εξαιρετικά απλή δίαιτα, αφού δεν χρειάζεται να μαγειρέψει κανείς τίποτα. Πας στο σούπερ μάρκετ, διαλέγεις έτοιμες παιδικές τροφές σε βαζάκια προσέχοντας να αποτελούνται από συνδυασμό φρούτων και λαχανικών και καταναλώνεις δεκατέσσερα παιδικά γεύματα την ημέρα. Σας ακούγονται πολλά; Οχι, αν σκεφτεί κανείς πως η μικρή παιδική μερίδα προσφέρει στον οργανισμό περίπου 80 θερμίδες. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ημέρας η πρόσληψη δεν ξεπερνά τις 1.000 θερμίδες.

Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακόμα και αυτές οι θερμίδες μοιράζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μη νιώθετε πείνα και εξάντληση, κάτι που συχνά συμβαίνει με τις αυστηρές δίαιτες. Επιπλέον, ο οργανισμός δέχεται έναν «καταιγισμό» βιταμινών και ιχνοστοιχείων που είναι τόσο απαραίτητα και μάλιστα στην πιο αγνή μορφή τους. Ετσι, η baby food diet αποτελεί την καινούργια «τέλεια λύση» για γρήγορη απώλεια βάρους. Επιπλέον, καθώς δεν επηρεάζεται ο μεταβολισμός, η δημιουργός του επιμένει πως τα κιλά που φεύγουν… δεν επιστρέφουν ποτέ!

Από την άλλη, οι ειδικοί επιμένουν πως η κατανάλωση
πολτοποιημένης τροφής μπορεί να βλάψει το πεπτικό μας σύστημα, αφού οι τροφές περνούν πιο γρήγορα από το στομάχι και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιφέρει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό μας. Επιπλέον, οι παιδικές τροφές έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών και είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και σε λιπαρά, κάτι που σίγουρα δεν ευνοεί όσες θέλουν να χάσουν κιλά.

Η Αντερσον πάντως διαθέτει τον άσο στο μανίκι: τα μέσα στην Αμερική δεν σταματούν να αναπαράγουν τις φήμες που θέλουν την Τζένιφερ Ανιστον να έχασε τρία κιλά σε μία εβδομάδα τρώγοντας δεκατέσσερα βαζάκια παιδικής τροφής και μία μερίδα κανονικό φαγητό την ημέρα. Και αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση!

Τα υπέρ της baby food diet

Οι παιδικές τροφές σε βαζάκια είναι απαλλαγμένες από συντηρητικά, είναι αγνές και πλούσιες σε βιταμίνες.

Οι μερίδες είναι αρκετά μικρές, ώστε να μπορείτε να καταναλώνετε ένα βαζάκι κάθε φορά που πεινάτε, αποφεύγοντας τον πειρασμό να το… παρακάνετε.

Μπορείτε να προμηθευτείτε στο εμπόριο και βιολογικές παιδικές τροφές ως μια έξτρα υγιεινή επιλογή.

Για να μη… βαριέστε, υπάρχουν δεκάδες συνδυασμοί τροφών κρυμμένοι μέσα σε ένα παιδικό βαζάκι.

Τα κατά της baby food diet

Οι μικρές μερίδες μπορεί να σας… ξεγελάσουν και να το παρακάνετε.

Η γεύση είναι χάλια.

«Αφού δεν μασάτε τις τροφές, δεν θα νιώσετε κορεσμό» υποστηρίζουν οι ειδικοί.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ