Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων στον Κορυδαλλό


Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων στον Κορυδαλλό

Αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων συνέβησαν χθες και σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 15 ανθρώπων
αλλά και δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που επιχείρησαν να επέμβουν. Σημειώνεται ότι μέχρι αργά το απόγευμα δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τα γεγονότα, τα οποία έγιναν γνωστά από την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, χθες το απόγευμα στη Γ πτέρυγα των κεντρικών φυλακών της χώρας αλλοδαποί κρατούμενοι άρχισαν να ξυλοκοπούνται με αιχμηρά αντικείμενα μεταξύ τους. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι Νίκος Πετρόπουλος και Άγγελος Χαντζηκωνσταντής αποπειράθηκαν να επέμβουν και τραυματίστηκαν και οι ίδιοι - ο πρώτος μετέβη στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε 6 ράμματα ενώ ο δεύτερος δέχτηκε χτυπήματα από σίδερο στην ωμοπλάτη. Τελικώς, λίγο μετά τη 01.00 τα ξημερώματα και με Εισαγγελείς παρόντες, η κατάσταση ηρέμησε και οι κρατούμενοι επανήλθαν στα κελιά τους.

Η συνέχεια διαδραματίστηκε σήμερα το μεσημέρι στη Β πτέρυγα, όπου και πάλι είχαμε συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Και οι δύο πτέρυγες έχουν υποστεί εκτεταμένες υλικές καταστροφές.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλαδας εκφράζει την «έντονη ανησυχία και ελεγχόμενη οργή της για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια σε όλες τις φυλακές της χώρας, περιστατικά τα οποία διαμορφώνουν και οδηγούν τις εξελίξεις στο σωφρονιστικό μας σύστημα», όπως τονίζουν.

Σχετικά με τα αίτια των βίαιων κρουσμάτων, η Ομοσπονδία παραθέτει την εκδοχή της: «Τα δύο σημαντικότερα αίτια είναι η υπερσυμφόρηση των φυλακών με σημαντικές παρενέργειες στις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και η αλλαγή του εγκληματικού χάρτη με τη μετάλλαξη της παραβατικής συμπεριφοράς από τους παραβατικούς, τόσο έξω στην κοινωνία, όσο και μέσα στις φυλακές κατά την κράτησή τους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οι επιρροές από αντιλήψεις, πολιτισμούς, θρησκείες, ιδεολογίες, συνήθειες και αντιδράσεις που θεωρούν τα πάντα, ακόμη και τη ζωή, ως συγκρίσιμο μέγεθος, αντάμωσαν με τη φτώχεια, την ανέχεια, την εξαθλίωση και την εγκατάλειψη. Μαζί με όλα αυτά, η διαφθορά από πολιτική υποχρέωση για την πάταξή της, έγινε επιχείρημα πολιτικής υπεροχής. Έτσι, το ξέφωτο του ξεπεσμού φάνηκε και πολλοί προσέτρεξαν. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως, με συμπεριφορές σαν αυτές των συναδέλφων Νίκου Πετρόπουλου και Άγγελου Χαντζηκωνσταντή απέδειξαν ότι έχουν άλλες επιλογές και αρνούνται να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι του ξεπεσμού. Διαισθάνονται και όλοι όσοι θα έπρεπε τις ευθύνες τους;».
Zougla.gr
madata

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ