Μνημόνιο – μνημόσυνο για τους κατοίκους της Αττικής

Ένας στους 11 πάει και σε συσσίτιο/ Σχολιάστε την κατάντια μας!!!

Μνημόνιο – μνημόσυνο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου φέρνουν τα σκληρά οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης.
Η πρώτη δημοσκόπηση για τις κοινωνικές συνέπειες του Μνημονίου στους κατοίκους του Νομού Αττικής, που έγινε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ηχεί ως κραυγή αγωνίας των πολιτών.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα που δίνει στη δημοσιότητα η Ελευθεροτυπία στην πρώτη της σελίδα, ένας στους 11 κατοίκους του νομού άνω των 18 ετών ή αναλογικά σχεδόν 400.000 άνθρωποι ζουν στην ανέχεια και συχνά στρέφονται για βοήθεια σε ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας σε εκκλησίες ή σε δημόσιες υπηρεσίες αλληλεγγύης (συσσίτια δήμων κ.ά.).

Περισσότεροι από 6 στους δέκα απάντησαν ότι έχουν μειώσει «πολύ ή πάρα πολύ» την κατανάλωση τροφίμων ή το ποσό που δαπανούσαν στο σούπερ μάρκετ.

Περισσότεροι από 7 στους δέκα έχουν στραφεί πλέον στο σπιτικό φαγητό για να εξοικονομήσουν χρήματα, ενώ το «έξω» έχει περιοριστεί δραστικά.
newsbeast

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ