Τριάντα χρόνια… «Δάσκαλος»!

Εγκαταστάθηκε ως καθηγητής – θεολόγος στο Γυμνάσιο του Νιοχωρίου το 1980, όταν αυτό λειτουργούσε ακόμα στο παλιό κτίριο της Κοινότητας. Επί των ημερών του, το σχολείο καταξιώθηκε σαν ένα από τα καλύτερα σχολεία της πεδινής Ηλείας. Χρειάστηκε όμως να δώσει και σκληρές μάχες, προκειμένου να κρατήσει το σχολείο ανοιχτό. Και όχι μόνο τις «κέρδισε», αλλά δικαιώθηκε και πανηγυρικά.



Τα χρόνια όμως πέρασαν και έτσι χθες, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Νιοχωρίου π. Χαράλαμπος Δέρβος διάβηκε την πόρτα του σχολείου για τελευταία φορά, μετά από 30 χρόνια.
 Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και όλοι οι φορείς του σχολείου για την συνταξιοδότησή του.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Κάστρου Κυλλήνης Αντώνης Σοφιανός, Νάσος Στριγάς και Παναγιώτης Κόλιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης Μιχάλης Περικλέους, οι καθηγητές του σχολείου καθώς και οι γονείς των μαθητών του σχολείου, που κάποτε, υπήρξαν μαθητές του π. Χαράλαμπου Δέρβου.

Στον σύντομο και φορτισμένο συγκινησιακά χαιρετισμό του ο π. Χαράλαμπος Δέρβος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε τα τελευταία 30 χρόνια για το σχολείο, ως απλός καθηγητής και ως διευθυντής του, και στις «δύσκολες μέρες» που συνάντησε, ενώ εξέφρασε την ευχαρίστηση και την συγκίνησή του που βλέπει πλέον τους παλιούς τους μαθητές στο ρόλο των γονέων των νεότερών του μαθητών.

Για το έργο αλλά και την προσωπικότητα του π. Χαράλαμπου Δέρβου μίλησε ο συνταξιούχος διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Θεοφάνης Αρχιμανδρίτης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Στέλιος Αρχιμανδρίτης αλλά και πολλοί ακόμα από τους παρευρισκόμενους φορείς της σχολικής κοινότητας του Νιοχωρίου.

Ήταν πραγματικά μια συγκινητική εκδήλωση, αντάξια ενός πραγματικού Δασκάλου...
ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

*ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ  ,ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ,ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ π.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΔΕΡΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ .
ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒLOG...

Σχόλια

Ο χρήστης stduce@gmail.com είπε…
ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΠΑΤ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΔΕΡΒΟ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.


ΣΤΑΘΗΣ ΨΥΧΟΓΥΙΟΣ.
BRINDISSI 24-10-2010.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βλεποντας τωρα αν και καθυστερημενα αθτο το blog θελω να ευχαριστησω για το αφιερωμα και τα σχολια για τον Δέρβο χαραλαμπο ο οποιος ειναι και Πατερας μου.
Συγκινηθηκα πολυ διοτι και εγω εζησα 2 απο τα καλυτερα χρονια της σχολικης μου ζωης στο σχολειο του Νεωχωριου οπου τοτε ηταν ο πατερας μου και Διευθυντης αλλα και καθηγητης μου.Αυτο που θελω να καταθεσω σαν το ατομ ο που ημουν κοντα του ειναι οτι το σχολειο του το λατρεψε και φυσικα το σχολειο δεν ειναι αλλο απο το συνολο ολων των παιδιων αλλα και των ανθρωπων που ηταν διπλα του ολα αυτα τα χρονια συλλογος γονεων και κηδεμονων γονεις ....κα.Ελεγε παντα οτι το σχολειο του εχει παιδια καλης παστας ολα αξιολογα.κατι σπανιο πλεον.Εξου και οι τοσος επιτυχιες στις παννεληνιες.Αγαπουσε ολους τους μαθητες του οι οποιοι ηταν πιστεθω η κινητηριος δυναμη για να προσπαθει να κανει οτι καλυτερο για αυτο το Σχολειο.Περασε δυσκολες στιγμες και δεχτηκε αρκετες επιθεσεις απο καποιους αλλα δεν το εβαλε κατω παλεψε μαζι με αλλους αξιολογους ανθρωπους και καταφερε πολλα.Μιλαει με συγκινησει και περηφανια για τα παιδια και το σχολειο και συγκινηται οταν κανει αναφορα σε εκεινα τα δυσκολα αλλα και υπεροχα χρονια.Τελειωνοντας θελω να πω οτι ειμαι πολυ τυχερη αλλα και περηφανη που αυτον τον ανθρωπο τον εχω ΠΑΤΕΡΑ μου!!!!!!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ